10. 11. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


V Taliansku zatkli vo štvrtok stúpenca neofašistického hnutia, ktorý zaútočil počas rozhovoru na novinára verejnoprávnej televízie RAI a jeho kameramana. Videozáznam z rozhovoru, počas ktorého Roberto Spada, stúpenec neofašistického hnutia CasaPound, zrazu prerušil debatu a s celou silou udrel novinára do hlavy svojou hlavou, je už dva dni témou číslo jedna v talianskych médiách. Útočník následne ešte zakrvaveného novinára Daniela Piervincenzia a jeho kameramana naháňal a bil ich palicou. Hnutie CasaPound sa od Spadu dištancovalo a vyhlásilo, že podporuje nestranné vyšetrenie jeho konania.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 


Ruská štátna televízia Russia Today musí do pondelka zaregistrovať svoju pobočku v USA ako "zahraničný agent", rozhodlo americké ministerstvo spravodlivosti. Ak tak neurobí, hrozí televízii zmrazenie kont aj uväznenie vedúceho odbočky.

Copyright ČTK  ©2017