19. 4. 2018

V RTVS vznikla odborová organizácia spravodajstva

V RTVS vznikla odborová 
organizácia spravodajstva

Zamestnanci spravodajstva a publicistiky RTVS môžu oddnes obhajovať svoje záujmy vo vlastnej odborovej organizácii. Založili ju traja členovia spravodajstva verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska. Ako na svojom sociálnom profile dnes informovala jedna zo zakladajúcich členiek odborov spravodajstva RTVS redaktorka a moderátorka spravodajstva verejnoprávnej televízie Zuzana Kovačič Hanzelová, v RTVS založili spolu s ďalšími dvoma kolegami odborovú organizáciu Spravodajské odbory RTVS a majú už desiatky prihlášok.
Spravodajské odbory RTVS dnes riadne zaregistrovali na Ministerstva vnútra SR. Podľa ich zakladateľov sa tak pridajú k ďalším odborovým organizáciám, ktoré pôsobia na pôde RTVS a zastupujú rôzne profesie, napríklad televíznych dramaturgov, produkčných, kameramanov, režisérov a ďalších. Ústava Slovenskej republiky garantuje občanom právo slobodne sa združovať na ochranu svojich hospodárskych a sociálnych záujmov, teda aj zakladať si odborové organizácie a ďalšie združenia na obhajobu svojich záujmov. Odbory okrem iného obhajujú sociálne a ekonomické práva svojich členov, ktorých zastupujú pri rokovaní so zamestnávateľom.

2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.