10. 9. 2018

Dnes štartujú Reportéri

Dnes štartujú Reportéri 


Po niekoľkomesačnej pauze prinesie RTVS pravidelne v pondelok na Jednotke vlastné investigatívne reportáže. Už v najbližší pondelok 10. septembra po 22. hodine štartuje premiéra vynovenej relácie Reportéri.

Reportéri prichádzajú s novým štúdiom, logom, grafikou a dvoma skúsenými moderátorkami, ktoré v RTVS pôsobia niekoľko rokov – Luciou Virostkovou a Martinou Kubániovou. Pri moderovaní relácie sa budú striedať.

Závažné celospoločenské kauzy a dramatické príbehy bude rozkrývať posilnený tím. Okrem pôvodných členov Kataríny Začkovej, Lýdie Kokavcovej, Ivana Bradu, Juraja Mravca a Sone Gyarfášovej sa Reportéri rozrástli o ďalších členov – Mateja Gašparoviča, Laca Ďurkoviča a už spomínané dve moderátorky, pričom Lucia Virostková bude pripravovať aj investigatívne príspevky.

Nový formát prinesie každý týždeň dve alebo jednu reportáž v závislosti od závažnosti tém. Ambíciou tímu, ktorý vedie Vincent Štofaník, je prinášať vlastné témy, ktoré odhaľujú korupciu a analyzovať celospoločenské problémy, o ktorých sa diskutuje a ponúknuť ich divákovi v objektívnej, zrozumiteľnej podobe. Za závažnými prípadmi sa reportéri hneď v prvých vydaniach vyberú aj za hranice Slovenska.

Premiérová relácia Reportéri sa v pondelok 10. septembra bude venovať predátorským časopisom, ktoré si z vedy urobili výnosný biznis a druhá reportáž sa pozrie na to, ako dokáže štát spravovať svoj majetok.

„Tak, ako sme viackrát avizovali, RTVS nikdy nezabúda na svoje verejnoprávne poslanie a preto nerezignovala na investigatívu. Prinášame ju v dravšej a zrozumiteľnejšej podobe. Tím Reportérov bude pri všetkých závažných problémoch a nebude sa vyhýbať odkrývaniu žiadnych káuz,“ konštatoval generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.