8. 10. 2018

Rusko Kočner reality show

Rusko Kočner reality show

Podnikateľ Marian K. odovzdal do trezoru okresného súdu originály zmeniek, za ktoré žiada vyplatiť od televízie Markíza desiatky miliónov eur. Informáciu priniesla televízia Joj.
"Keďže znaleckým skúmaním by došlo k fyzickému zásahu do týchto cenín a prokuratúra nám skúmanie nepovolila, náš klient zmenky odovzdal do trezoru okresného súdu," uviedol pre TV Joj advokát Mariana K. Michal Mandzák. 
Originály zmeniek od neho požadovali orgány činné v trestnom konaní po tom, ako sa stal v tejto kauze obvinený spolu s Pavlom R.

Televízia Markíza verí, že jej a rovnako aj orgánom činným v trestnom konaní bude umožnené preskúmať originály zmeniek, ktoré mal súdu odovzdať podnikateľ Marian. K. V reakcii na tento krok to uviedol mediálny zástupca televízie Peter Papanek.
"Ak nejaké zmenky Marian K. skutočne na súd teraz vrátil, je otázne, či vôbec ide o tie isté zmenky, ktoré v máji zo súdu vybral," povedal Papanek. Markíza podľa jeho slov zotrváva na svojom stanovisku, že zmenky neboli podpísané v roku 2000.
Bývalý riaditeľ televízie Pavol R. tvrdí, že v roku 2000 podpísal spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariana K. a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Mariana K. žiada od Pavla R. a Markízy – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.
Originály zmeniek mal podnikateľ Marian K. odovzdať do trezoru okresného súdu, informovala v pondelok televízia Joj. Originály od neho požadovali orgány činné v trestnom konaní po tom, ako sa stal v tejto kauze obvinený spolu s Pavlom R.

Copyright ©TASR 2018