8. 10. 2018

Televízia Bratislava pripravuje veľkú primátorskú debatu

Televízia Bratislava pripravuje 
veľkú primátorskú debatu

Všetci kandidáti na post primátora Bratislavy v jednom volebnom štúdiu, s rovnakými podmienkami a navyše pred verejnosťou! Metropolitná Televízia Bratislava pripravuje jedinečnú debatu, v ktorej si svoje sily zmerajú záujemcovia o post hlavy najväčšieho a najdôležitejšieho slovenského mesta.
Diskusia bude v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca s možnosťou účasti verejnosti. Tento priestor vybrala televízia preto, že Zrkadlová sieň je reprezentatívny autentický priestor pre takúto udalosť a palác je miestom, kde primátor pôsobí.
„Pozvánku do diskusie dostali všetci kandidáti na primátora hlavného mesta SR Bratislavy, bez ohľadu na predvolebné prieskumy. Každý z nich bude mať k dispozícii 12 minút čistého času, ktoré budeme strážiť časomierou. Pýtať sa ich budeme na riešenia problémov v siedmich základných oblastiach. Diváci sa dozvedia, aké majú plány napríklad na zlepšenie dopravy, parkovania, školstva, životného prostredia a podobne,“ vysvetľuje riaditeľka Televízie Bratislava Mária Urlandová.
Debata bude naživo pred publikom v pondelok 8. októbra od 16.00 h a moderovať ju bude Jozef Hübel. „Pozývame všetkých, ktorí chcú vedieť, aké sú plány jednotlivých kandidátov, aby sa prišli pozrieť. Ak to nestihnú, nič sa nedeje. Budeme ho realizovať ako televízny záznam, ktorý sa bude vysielať až do volieb. Takisto z toho bude livestream na internete,“ dodáva technický riaditeľ metropolitnej televízie Silvester Ernek.
Televízia Bratislava plní verejnoprávnu funkciu a napriek výrazne obmedzeným finančným možnostiach a bez akejkoľvek podpory štátu aj tento rok prináša rozsiahly súhrn informácií o voľbách a kandidátoch. Okrem primátorskej besedy pripravuje aj diskusie na posty starostov niektorých mestských častí.
„V uplynulom období sme nepochopiteľne prišli o veľkú časť zdrojov od mesta, vyrábame doslova na kolene, ale aj tak sme si považovali za povinnosť poskytnúť divákom čo najplastickejší obraz aj o týchto voľbách. Pripravujeme aj debaty kandidátov na post najväčších mestských časti Bratislavy napríklad Starého Mesta, Petržalky, ale aj menších ako Záhorská Bystrica, Karlova Ves, či Vrakuňa. Všetko dôležité o komunálnych voľbách sa diváci dozvedia z našej televízie. Venujeme im jednoznačne najviac priestoru zo všetkých televízií,“ uzatvára Mária Urlandová.
Metropolitná TV Bratislava je na trhu od roku 2007 a je najväčšou regionálnou televíziou na Slovensku. Jej poslaním je informovať divákov o dianí v Bratislave a okolí. Jednou z najdôležitejších funkcií televízie je oboznámiť ľudí s fungovaním a úlohami samosprávy, ktorú jej zakladatelia považujú za rovnako dôležitú ako oblasť „veľkej politiky“. Voľby do orgánov samospráv obcí hudú v sobotu 10. novembra.