9. 11. 2018

RTVS pripravila ku komunálnym voľbám mimoriadne správy aj povolebné štúdiá

RTVS pripravila ku komunálnym voľbám 

mimoriadne správy aj povolebné štúdiá

V deň volieb, v sobotu 10. novembra, RTVS odvysiela na Jednotke mimoriadne 15-minútové správy o 12:00, 16:00 a o 22:20, ktoré bude moderovať Viliam Stankay. V nich redaktori spravodajstva z terénnu priblížia priebeh a regulárnosť hlasovania, volebnú atmosféru, vyjadrenia Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán, miestnych volebných komisií a sumár z celého Slovenska. Rádio Slovensko bude pokrývať udalosti v rámci predĺžených spravodajských relácií.
Rádio Slovensko a Rádio Regina začnú v nedeľu 11. novembra o 7:30 s 90-minútovým povolebným štúdiom, v ktorom moderátori podrobnejšie rozoberú s analytikmi výsledky komunálnych volieb. Postupne sa z bratislavského, banskobystrického a košického štúdia prihlásia moderátori Juraj Jedinák, Martina Kvačkajová a Peter Béreš.
Výsledky hlasovania bude v televíznom povolebnom štúdiu na Jednotke od 8:30 do 9:10 prezentovať Miroslav Frindt a Ľubomír Bajaník. V mimoriadne predĺženej diskusnej relácii O 5 minút 12 sa moderátor Jozef Hajko spolu s politológom a zástupcami politických strán pozrú na celkový priebeh volieb. Marta Jančkárová predstaví ôsmich primátorov krajských miest a sumárne výsledky z celého Slovenska priblíži Ľubomír Bajaník. Diskusnú reláciu O 5 minút 12 budú vysielať aj Rádio Slovensko a Rádio Regina. Streamovať sa bude na webe RTVS a na facebooku Správy RTVS.