8. 11. 2018

TASR komplexne pokryje nadchádzajúce komunálne voľby

TASR komplexne pokryje 
nadchádzajúce komunálne voľby


Spravodajstvo Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) pripravuje komplexné pokrytie nadchádzajúceho volebného víkendu.
Počas soboty 10. novembra navštívia redaktori viac ako 40 volebných miestností v rámci celého Slovenska a multimediálne pokryjú dianie vo všetkých okresoch. Počas celého dňa budú mapovať aktivity Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. TASR slovom a obrazom zaznamená volebné akty ústavných činiteľov a fotografiami a videoreportážami priblíži atmosféru volieb naprieč Slovenskom.
Po 22. hodine budú redaktori sledovať dianie v každom krajskom meste vo volebných centrálach dvoch až troch najsilnejších kandidátov. V prípade Bratislavy budú redaktori TASR vo volebných centrálach až štyroch kandidátov. Prinesú aj prvé reakcie na výsledky volieb nových primátorov a ich protikandidátov.
V nedeľu agentúra ponúkne odberateľom aj analýzu výsledkov volieb od politológov, reakcie politických strán a ich lídrov. V spravodajskom servise nebudú chýbať výsledky volieb vo všetkých krajských a okresných mestách Slovenska, mestských častiach Bratislavy a Košíc a zloženie mestských parlamentov v krajských mestách.
TASR sprostredkuje dianie počas volebného dňa a najdôležitejšie volebné výsledky v krajských mestách taktiež v anglickom i v maďarskom jazyku. Odberatelia maďarského servisu budú navyše informovaní o výsledkoch v okresných mestách s výrazným zastúpením obyvateľov maďarskej národnosti.
Pre odberateľov agentúrneho servisu budú v nedeľu k dispozícii aj grafické prehľady o zvolených kandidátoch na primátorov krajských miest, ich profily či znázornenie zloženia jednotlivých mestských zastupiteľstiev.
TASR do dnešného dňa vydala viac ako 200 správ týkajúcich sa komunálnych volieb. V rámci predvolebného spravodajstva priniesla všetky informácie o technických aspektoch komunálnych volieb – od počtu kandidátov, informácií o nich až po spôsob a pravidlá volieb.
Odberateľom ponúkla aj informácie o volebnom moratóriu a pravidlách spravodajstva počas neho. V rámci špeciálnej predvolebnej témy TASR priniesla rozhovory s 57 kandidátmi na primátorov krajských miest na Slovensku.

Copyright © TASR 2018