14. 11. 2018

TASR vydala v súvislosti s komunálnymi voľbami takmer 700 správ

TASR vydala v súvislosti s komunálnymi 

voľbami takmer 700 správ

Spravodajstvo Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) pripravilo komplexné pokrytie komunálnych volieb 2018.
Počas predvolebného obdobia TASR vydala viac ako 240 správ týkajúcich sa tejto udalosti, 220 fotografií a 10 videoreportáží. V rámci predvolebného spravodajstva priniesla všetky informácie o technických aspektoch komunálnych volieb – od počtu kandidátov a informácií o nich až po spôsob a pravidlá volieb.
Odberateľom ponúkla aj informácie o volebnom moratóriu a pravidlách spravodajstva počas neho. V rámci špeciálnej predvolebnej témy agentúra priniesla rozhovory s 57 kandidátmi na primátorov krajských miest na Slovensku. Počas volebného víkendu TASR vydala 445 textových správ, 157 zvukových záznamov, 297 fotografií v 55 reportážach a 41 videí, ktoré zaznamenali až 160 stiahnutí.
V priebehu volebnej soboty redaktori navštívili viac ako 40 volebných miestností v rámci celého Slovenska a multimediálne pokryli dianie vo všetkých okresoch, vrátane aktivít Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. TASR slovom a obrazom zaznamenala volebné akty troch najvyšších ústavných činiteľov.
Redaktori TASR sledovali dianie v každom krajskom meste vo volebných centrálach dvoch až troch najsilnejších kandidátov, v prípade Bratislavy až štyroch kandidátov a priniesli prvé reakcie na výsledky volieb nových primátorov a ich protikandidátov.
V nedeľu nechýbali v spravodajskom servise analýzy výsledkov volieb od politológov, reakcie politických strán a ich lídrov a kompletné výsledky volieb vo všetkých krajských a okresných mestách Slovenska, mestských častiach Bratislavy a Košíc a zloženie mestských parlamentov v krajských mestách.
TASR sprostredkovala dianie počas volebného dňa a najdôležitejšie volebné výsledky v krajských mestách taktiež v anglickom i v maďarskom jazyku. Odberatelia maďarského servisu získali informácie o výsledkoch v okresných mestách s výrazným zastúpením obyvateľov maďarskej národnosti.
Pre odberateľov agentúrneho servisu boli v nedeľu k dispozícii aj grafické prehľady o zvolených kandidátoch na primátorov krajských miest, ich profily či znázornenie zloženia jednotlivých mestských zastupiteľstiev.

Copyright © TASR 2018