29. 1. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Skupina Lake Malawi na čele so spevákom Albertom Čiernym bude Českú republiku reprezentovať na 64. ročníku piesňovej súťaže Eurovízie s piesňou Friend of a Friend. V národnom kole Lake Malawi nazbierali 22 bodov od divákov a členov medzinárodnej poroty. Súťaž sa odohrá od 14. do 18. mája v izraelskom Tel Avive za účasti 42 krajín. Na tlačovej konferencii k Eurovision Song Contest o tom informovala Česká televízia, ktorá v máji semifinále aj finále súťaže odvysiela.
Česká televízia tiež oznámila, že na budúci rok sa diváci dočkajú programu, z ktorého v priamom prenose vzíde reprezentant Česka pre Eurovision Song Contest 2020.

Copyright © ČTK 2019




Mediálny podnikateľ Jaromír Soukup, ktorý vlastní vydavateľstvo Empress Media a je generálnym manažérom TV Barrandov, kde má aj svoje vlastné relácie, podáva trestné oznámenie na generálneho riaditeľa Českej televízie (ČT) Petra Dvořáka a moderátorku relácii 168 hodín Noru Fridrichovú. Redaktori a editori, ktorí v nedeľňajšom relácii v uplynulých dvoch týždňoch informovali o veľkých dlhoch Soukupových spoločností, sa mali "dopustiť lživých a manipulatívnych výrokov, ktoré dlhodobo poškodzujú dobré meno mojich firiem," povedal Jaromír Soukup vo vyhlásení, ktoré zaslal denníku Echo24.
Podľa šéfa TV Barrandov ČT vo svojich reláciách "klame a manipuluje". "Česká televízia tak dlhodobo zneužíva svoje postavenie na trhu a evidentne vo vysielaní necháva prezentovať osobné názory redaktorov, ktorí rezignujú na objektivitu vysielanie," uviedol Jaromír Soukup v tlačovej správe.
Jaromír Soukup sa zároveň rozhodol podať podnet Rade pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV), redaktori ČT totiž podľa neho postupujú ideologicky. "Nepotrebujem byť žiadny špecialista na televízny obsah, aby som videl, že Česká televízia postupuje jednoznačne ideologicky ku spracovávanie obsahu, ktorý je spojený s mojou osobou alebo s televíziou Barrandov. Navyše mi príde zarážajúce, že zatiaľ čo Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie je schopná nám posielať upozornenia za každú maličkosť, tak v prípade Českej televízie je jej správanie farizejské, "dodal riaditeľ TV Barrandov.
ČT vo svojom publicistickej relácii 168 hodín odvysielala v nedeľu 20. a 27. januára reportáže o údajných vysokých dlhoch spoločností mediálneho podnikateľa Jaromíra Soukupa. Podľa ČT a odborníkov, ktoré televízia oslovila, hrozí, že Jaromír Soukup nebude mať z čoho platiť svoje záväzky. Uplynulú nedeľu tiež ČT odvysielala, že jedným z najväčších záujemcov o prípadnom prevzatí TV Barrandov v insolvenčnom konaní by mal byť mediálny podnikateľ Daniel Křetínský, ktorý doteraz nevlastní žiadnu televíziu. Vydáva napríklad časopis Reflex alebo bulvárny denník Blesk.

Zdroj Echo 24

Anglický herec Richard Armitage sa predstaví v pripravovanom krimiseriáli The Stranger spoločnosti Netflix. Osemdielny projekt vznikne na motívy rovnomenného románu Harlana Cobena (v češtine vyšiel ako Cizinec, pozn. SITA). Nakrúcanie série, ktorej hlavným scenáristom bude Danny Brocklehurst, sa začne v marci. Spomínaný Coben sa bude na seriáli podieľať ako výkonný producent.

Štyridsaťsedemročný Armitage v trileri stvárni Adama Pricea, ktorý má perfektný život, dvoch úžasných synov a skvelé manželstvo. To však zmení stretnutie s cudzincom, ktorý si k nemu prisadne v bare a prezradí mu zdrvujúce tajomstvo o jeho manželke Corinne. Adam sa zrazu ocitne v sprisahaní temnejšom ako Corinnina zrada, a keď nebude správne postupovať, nielenže to zničí ľudské životy, ale ich aj ukončí.

Richard Crispin Armitage sa ako 17-ročný pridal k cirkusu v Budapešti, neskôr pôsobil v divadlách a dostával aj menšie roly v televízii. Prvú hlavnú úlohu stvárnil v miniseriáli North & South (2004) z produkcie BBC. V rokoch 2006 až 2009 stvárňoval Guya of Gisborne v seriáli Robin Hood, v období 2008 až 2010 účinkoval ako Lucas North v seriáli MI5 (2002 - 2011) a napokon sa predstavil ako John Porter v akčnom seriáli Protiúder (2010 - 2015), ktorý však v úvode druhej sezóny opustil. Po úlohe v komiksovke Captain America: Prvý Avenger (2011) prišla prelomová rola, vďaka ktorej sa preslávil na celom svete. V roku 2012 sa na filmovom plátne po prvý raz predstavil ako kráľ trpaslíkov Thorin Oakenshield v prvej časti trojdielnej adaptácie knihy Hobit J. R. R. Tolkiena v réžii Petra Jacksona a zahral si aj vo zvyšných dvoch častiach z rokov 2013 a 2014. V roku 2015 sa ukázal ako Francis Dolarhyde v seriáli Hannibal (2013 - 2015). Od roku 2016 účinkuje v sérii Berlin Station. Predstavil sa aj vo filmoch V oku tornáda (2014), Brain on Fire (2016), Pilgrimage (2017) alebo Debbina 8 (2018).


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.