28. 1. 2019

Noc v archíve oslavuje 10 rokov na televíznych obrazovkách

Noc v archíve oslavuje 10 rokov na

televíznych obrazovkách

Históriu spoločnosti i televízneho spravodajstva pripomína už desať rokov Noc v archíve. Reláciu, ktorou divákov Dvojky sprevádza moderátorská dvojica Radoslav Kuric a Miki Michelčík a retro hlásateľka Lucia Michelčíková, vysiela RTVS každú druhú sobotu predpoludním.
Tvorcovia čerpajú z bohatého televízneho archívu, divákom ponúkajú ukážky z televíznych relácií a dokumentov vytvorených predovšetkým pred rokom 1989. "Prácu s televíznym archívom by som prirovnal k práci hľadačov pokladov. Niekedy sa skutočne podarí nájsť archívny poklad, na ktorý sa už rokmi zabudlo a my ho po mnohých rokoch opäť vrátime na televíznu obrazovku," uviedol jeden z tvorcov relácie Michelčík.
Počas desiatich rokov vysielania na Dvojke mohli televízni diváci vidieť 231 častí Noci v archíve. Relácia sa teší veľkému diváckemu záujmu nielen na televíznych obrazovkách, niektoré časti patria medzi najvyhľadávanejšie aj v online archíve RTVS. Úspešný formát pokračuje aj v roku 2019, najbližšiu premiérovú časť, ktorej témou bude narodenie dieťaťa, si môžu diváci na obrazovkách Dvojky pozrieť už v sobotu 9. februára.



Copyright © TASR 2019