27. 1. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 27. januára od 11.00 h. 

Témy: 
Voľba sudcov Ústavného súdu SR, ich morálne a odborné predpoklady, kontakty politikov s obvinenou v prípade vraždy novinára, iniciatíva opozície o vyslovenie nedôvery predsedovi Národnej rady SR, rekreačné poukazy a ich využitie v praxi; Stratégia strán v prezidentských voľbách, známi kandidáti a ich šance, úlohy prezidentského úradu, témy predvolebnej kampane

Hostia:  

Andrej Danko (SNS), predseda NR SR, predseda strany
Peter Pellegrini (Smer-SD), predseda vlády, podpredseda strany
Zuzana Čaputová (PS), podpredsedníčka strany
František Mikloško, bývalý politik


Moderuje Norbert Dolinský.
O 5 minút 12 v nedeľu 27. 1. o 11:55 na Jednotke.

Hostia:
predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Róbert Madej (Smer-SD)
člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Tibor Bernaťák (SNS)
člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Alojz Baránik (SaS)
člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Ján Marosz (OĽaNO)

Téma:
Výber kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR
- proces verejného vypočúvania
- voľba kandidátov v NR SR
- dôležitosť a význam zloženia Ústavného súdu SR

Moderuje Jozef Hajko.



Nedeľná politická diskusná relácia Na telo s Michalom Kovačičom prinesie prvý reálny prieskum podpory prezidentských kandidátov, ktorí sa naozaj zúčastnia volebného súboja. V nedeľu, 27. januára 2019 o 13:00, si diváci relácie budú môcť pozrieť aktuálne preferencie kandidátov, ktoré mohol výrazne ovplyvniť vstup eurokomisára Maroša Šefčoviča do volebnej kampane.
Okrem preferencií kandidátov pred prvým kolom diváci uvidia aj modelovú podporu kandidátov v druhom kole. Agentúra Focus pre televíziu Markíza merala, ako by dopadlo druhé kolo pri rôznych scenároch, čiže ak by do neho postúpil napríklad Maroš Šefčovič s Robertom Mistríkom, niekto z tejto dvojice so Štefanom Harabinom, alebo ak by sa v ňom objavili iní z ohlásených kandidátov.
Na zhodnotenie prieskumu sa budeme pýtať podpredsedu parlamentu Andreja Hrnčiara z Mosta-Híd a lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča. Témou debaty bude aj hľadanie spoločného opozičného kandidáta, či správy z posledných dní: priebeh voľby ústavných sudcov a šance Roberta Fica, kauza okolo komunikácie podpredsedu parlamentu Martina Glváča s Alenou Zsuzsovou, či odchod niektorých konzervatívnych politikov z hnutia OĽaNO.

Diváci budú mať cez profil relácie na Facebooku možnosť hlasovať nielen o tom, ktorý z hostí ich viac presvedčil, ale aj položiť svoje vlastné otázky.