25. 3. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Obľúbený seriál Hrozba z temnoty (2005) skončí 15. sezónou. Prostredníctvom sociálnych sietí to oznámili jeho hviezdy Jared Padalecki, Jensen Ackles a Misha Collins. Posledná sezóna by mala mať 20 epizód. V súčasnosti vysielajú štrnástu sériu, ktorej posledná časť by sa mala na obrazovky dostať 25. apríla.
“V prvom rade by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tvorbe šou - pred kamerou i za ňou. Bol to pre nás zážitok na celý život," uviedli v spoločnom vyhlásení výkonní producenti Robert Singer a Andrew Dabb. Zároveň pritom poznamenali, že v tejto chvíli je pre nich najdôležitejšie, aby sa s postavami dôstojne rozlúčili.
Hrozba z temnoty je v súčasnosti najdlhším pôvodným seriálom v ponuke televízie CW a zároveň najdlhšie vysielaným fantasy seriálom v dejinách americkej televízie vôbec. Mysteriózna fantasy dráma sa zameriava na bratov Deana a Sama Winchesterovcov, ktorí sú lovcami zlých nadprirodzených bytostí. Okrem spomínaných Acklesa, Padaleckého a Collinsa sa v sérii predstavili napríklad aj Mark Sheppard, Jim Beaver, Mark Pellegrino, Kim Rhodes, Ruth Connell, Alexander Calvert, Samantha Smith či Jeffrey Dean Morgan.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Francúzska rada pre moslimské vyznanie (CFCM) podáva trestné oznámenie na spoločnosti Facebook France a Youtube France za to, že zverejnili videozáznam masakier, ktoré sa 15. marca odohrali v dvoch mešitách v meste Christchurch na Novom Zélande. Extrémista pôvodom z Austrálie počas nich zastrelil 50 ľudí a ďalšie desiatky zranil, informovala agentúra AFP.
CFCM vo svojom vyhlásení pre médiá vysvetlila, že trestné oznámenie na francúzske pobočky oboch technologických gigantov podáva za zverejnenie videozáznamu s násilným obsahom, ktorý podnecuje terorizmus, alebo je charakteru, ktorý môže vážne poškodiť ľudskú dôstojnosť a ohroziť neplnoleté osoby.
Trestným oznámení sa zaoberá parížska prokuratúra, dodala agentúra AFP.
Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová v pondelok oznámila, že okolnosti útoku na mešity v Christchurchi bude objasňovať vyšetrovacia komisia na najvyššej úrovni.
Ardernovej vláda už skôr rozhodla, že nechá preveriť, či bolo možné takémuto útoku zabrániť, dosiaľ však nebolo známe, o aký druh vyšetrovania pôjde.
Z útoku na mešity v Christchurchi bol obvinený 28-ročný austrálsky pravicový extrémista.

Copyright © TASR 2019