17. 3. 2020

Na Slovensku začne vysielať spravodajský kanál Corona Virus Info TV


Na Slovensku začne vysielať 
spravodajský kanál Corona Virus Info TV

Na Slovensku začal v utorok testovacie vysielanie tematický spravodajsko-edukatívny TV program. Jeho hlavným cieľom je prispieť k rýchlemu šíreniu overených informácií a vzdelávania širokých vrstiev obyvateľstva v súvislosti aktuálnou hrozbou pandémie nového koronavírusu na Slovensku a vo svete. Celodenný 24-hodinový program obsahuje neustále aktualizované informácie, dáta o vývoji ochorenia v kľúčových oblastiach, aktuálne obmedzenia a rady pre občanov, ako sa postarať správne o zvýšenú osobnú hygienu. Nebudú chýbať aj skúsenosti zo zvládaním pandémie z iných krajín. TASR informoval manažér Peter Blaas.
„Našim cieľom je preniesť množstvo skúseností s vývojom ochorenia COVID-19 a jeho zvládnutím pomocou komunikácie s verejnosťou, ktoré naša spoločnosť a aj ja osobne získala počas epidémie v Číne aj na Slovensko. Z nedávno osobnej získanej skúsenosti viem, ako dôležité je neustále občanom zdôrazňovať jednoduché rady, najmä čo sa týka hygieny a maximálneho obmedzenia pobytu mimo domu,“ vysvetľuje generálny riaditeľ ANTIK Telecom Igor Kolla.
TV program Corona Virus Info TV spustil v utorok testovacie vysielanie v IPTV sieťach spoločnosti ANTIK Telecom na celom Slovensku. Ostré vysielanie v kvalite FullHD a kodeku H.264, ktoré možno očakávať ešte v priebehu týždňa, bude k dispozícii aj pre všetkých klientov mobilnej a internetovej televízie AntikTV, ako aj v internetovej ponuke pre klientov AntikSat. Program bude pre všetky technológie šírenia k dispozícii bezplatne.
Na obsahu Corona Virus Info TV spolupracuje aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Práva na šírenie dáva Antik bezplatne k dispozícii všetkým ďalším telekomunikačným operátorom v SR, ktorí o ne prejavia záujem.


Copyright © TASR 2020