11. 3. 2020

RTVS zrušila slávnostný galakoncert Rádiohláv

RTVS zrušila slávnostný 
galakoncert Rádiohláv

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov 12. ročníka Radio_Head Awards bolo naplánované na stredu 18. marca v bratislavskom NTC. Poslucháči sa víťazov v 12 kategóriách dozvedia vo vysielaní Rádia_FM ako i na webe radiohlavy.sk. „Veľmi nás to mrzí a spolu s kolegami sme naozaj smutní, keďže Rádiohlavy sú náš ťažiskový projekt, ktorý pripravujeme už od novembra. Verím však, že vzhľadom na okolnosti poslucháči zrušenie ceremoniálu chápu. Rádiohlavy odovzdáme v našom vysielaní a prostredníctvom stránky radiohlavy.sk,“ uviedla intendantka Rádia_FM Janka Imrichová.
Odkladá sa tiež otvorenie výstavy Beskydské trio z Poľska, ktorá je nainštalovaná v Galérii Slovenského rozhlasu. Dočasne sú pozastavené aj organizované prehliadky multimediálnej výstavy diel k storočnici Vincenta Hložníka, ktoré sa v Slovenskom rozhlase konali každú stredu.
Plánovaná verejná nahrávka nedeľnej zábavnej relácie Rádia Slovensko Pichli vidly (12.3.) bude bez verejnosti a verejná nahrávka relácie Rádia Devín Folkfórum live (20.3.) sa neuskutoční.
„Musíme sa správať zodpovedne, verím, že tento postup neochudobní ponuku rozhlasových programových služieb,“ poznamenal rozhlasový programový riaditeľ Michal Dzurjanin.
RTVS už tento týždeň pozastavila výrobu dabingu ako aj nahrávanie rozhlasových hier. Zrušila tiež sobotný (14.3.) priamy prenos druhého semifinálového kola folklórnej šou Zem spieva a piatkový (13.3.) abonentný koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. RTVS bola nútená zrušiť tiež tohtotýždňové natáčanie zábavno-súťažnej relácie pre deti základných škôl Daj si čas.