13. 9. 2020

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 13. septembra od 11.00 h. 

Témy: 
II. vlna pandémie koronavírusu, odberové miesta a kapacity, odmeňovanie zdravotníckeho personálu, dezinformačná kampaň, personálne zmeny a oddlžovanie nemocníc; Strategické priemyselné parky, zmeny v energetike; SNS po sneme, témy a ciele strany

Hostia: 

Richard Sulík (SaS), podpredseda vlády pre ekonomiku, minister hospodárstva, predseda strany Marek Krajčí (OĽANO), minister zdravotníctva Richard Raši (nez.), poslanec NR SR, bývalý minister zdravotníctva Novozvolený predseda SNS po sneme v L. Mikuláši (Andrej Danko/Anton Hrnko)

Moderuje Norbert Dolinský.

O 5 minút 12, naživo v nedeľu 13. septembra od 11.55 h, Jednotka

Hostia:
poslankyňa Európskeho parlamentu Miriam Lexmann (KDH, Európska ľudová strana);
poslanec Európskeho parlamentu Eugen Jurzyca (SaS, Európski konzervatívci a reformisti);
poslanec Európskeho parlamentu Robert Hajšel (nominant Smeru-SD, Progresívna aliancia socialistov a demokratov);
poslanec Európskeho parlamentu Michal Šimečka (Progresívne Slovensko, Obnovme Európu).
 
Témy:
Aktuálny vývoj v súvislosti s úmrtím slovenského občana Jozefa Chovanca v Belgicku.
Pandemická situácia, pomoc a spolupatričnosť v rámci EÚ. Možnosti využitia ekonomického balíka z EÚ na zmiernenie dopadov koronakrízy a obnovu hospodárstva, dlhodobý rozpočet EÚ, využitie eurofondov.
Výzvy pre EÚ v najbližšom období – Brexit, zahraničná a bezpečnostná politika.
 
Reláciu moderuje Marek Makara.


V novom vydaní relácie Na telo budú hosťami moderátora Michala Kovačiča vicepremiérka a ministerka pre regionálny rozvoj Veronika Remišová (Za ľudí) a nezaradený poslanec Richard Raši z pripravovanej strany Hlas-SD.

Zaujímať nás bude názor oboch politikov na stále utajovaný vládny plán ako naložiť s miliardami z Európskej únie či na aktuálny vývoj slovenskej ekonomiky.


S oboma hosťami budeme diskutovať aj o nadchádzajúcej schôdzi parlamentu, na ktorej budú poslanci riešiť otázku interrupcií, ale aj zvýšenie minimálnej mzdy či vyplatenie tzv. 13. dôchodkov.



Chýbať nebude ani nový exkluzívny prieskum. Tentokrát agentúra FOCUS zisťovala, či sú ľudia ochotní nosiť rúška aj naďalej.



Zvučka Na telo sa aj túto nedeľu, 13. septembra 2020, ozve v tradičnom vysielacom čase o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza.