29. 1. 2021

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

                               

Podnikatelia v oblasti hudobného priemyslu Bob Murray, Zack Dekkaki a Ric Wake dnes oznámili založenie Loki Artist Group, progresívnej globálnej zábavnej spoločnosti, ktorej sú všetci spoluzakladateľmi, vytvorenej s cieľom investovať do budúcnosti hudby. V čase, keď sa novo definuje zábavný priemysel, sa nová skupina zameriava hlavne na pomoc hudobným spoločnostiam finančnou, obchodnou a kreatívnou podporou pri budovaní a implementácii nových základov budúceho úspechu.
Spoločnosť Loki Artist Group začína s dvoma nahrávacími štúdiami (jedno v Los Angeles v Kalifornii a druhé v kanadskom Toronte) a správcovskou spoločnosťou Elev8 Global Entertainment, ako aj nahrávacou a vydavateľskou divíziou. Loki Artist Group bude hľadať nových umelcov, skladateľov a producentov, ktorí by sa mohli prihlásiť vedeniu spoločnosti, ako aj nové hudobné podniky, ktoré by uzavreli partnerstvo s majetkom, ktorý poskytujú. Spoločnosť ponúkne A&R, vývoj umelcov, digitálnu propagáciu, správu a marketing na sociálnych sieťach, ako aj licenčné a synchronizačné služby, ktoré klientom umožnia prostredníctvom ich hudby spojiť sa s globálnymi značkami, filmom, televíziou a reklamnými miestami.
Spoločnosť Elev8 Global Entertainment, ktorá nedávno spojila svoje sily s Loki Artist Group, poskytuje od roku 2007 riadenie talentov v plnom rozsahu pod vedením Boba Murraya pre širokú škálu hudobníkov a umelcov. Spoločnosť Elev8 reprezentovala svetové turné oceneného skladateľa Yanniho, medzinárodnú hviezdu Disney Jorge Blanca a producenta popu/elektroniky Bruna Martiniho. Spoločnosť sa špecializuje na vyjednávanie zmlúv o významných nahrávacích obchodoch, ako aj na umiestňovanie filmov a televízií, obstarávanie lukratívnych licenčných zmlúv na synchronizáciu, prevádzkovanie a propagáciu zájazdov po globálnych arénach a produkciu medzinárodne vysielaných koncertných TV špeciálov. Aktuálny zoznam umelcov, ktorých spoločnosť zastupuje obsahuje mená ako Jorge Blanco, Jonathan Antoine, Shaun Jacobs, Anna Chase a J Broadway.
Spoluzakladateľ Bob Murray pri oznámení uviedol: "Loki Artist Group je globálna hudobná rodina rovnako zmýšľajúcich jednotlivcov a organizácií, ktoré spolupracujú na príprave nášho podnikania na nový svet s modelom zameraným na rozvoj autorských práv a hudby a ich tvorcov. Vďaka výzvam predstaveným za posledných desať mesiacov sa hudobný priemysel musel prispôsobiť, aby predefinoval svoje ciele a pokračoval v tvorivom raste. Tešíme sa, že budeme súčasťou tejto novej vývojovej vlny."
Spoluzakladateľ Zack Dekkaki k tomu dodáva: "V spoločnosti Loki Artist Group v súčasnosti hľadáme strategické investičné príležitosti s hudobnými spoločnosťami, ktoré riadia poprední manažéri, ktorých jedinečné zoznamy umelcov ukazujú schopnosť prispôsobiť sa počas tejto doby a pripraviť sa na očakávaný návrat na scénu. Vďaka posunom, ktoré sledujeme v hudobnom priemysle a v celom širšom zábavnom priemysle ako celku, spoločnosť Loki Artist Group poskytne nielen financovanie, ale aj správu, hudobné vydavateľstvo, kreatívne a ďalšie zdroje v partnerstve na podporu týchto podnikov pri ich prispôsobovaní sa rýchlo sa meniacemu hudobnému trhu."
"Nemali sme v pláne založiť Loki Artist Group počas pandémie. Boli to karty, ktoré nám boli rozdané. Ale na konci dňa je dôležité to, že ľudia milujú hudbu. Je to ľudská podstata. Verím, že sa ukážu rôzne príležitosti, ako môžeme rásť. Je dôležité nebyť strnulý a vedieť kráčať s dobou - hudobne aj duchovne. Na skvelej hudbe a skvelých umelcoch bude vždy záležať aj napriek tomu, čo sa deje vo svete," uviedol Ric Wake, spoluzakladateľ.
Od roku 2021 očakáva spoločnosť rok príležitostí, kedy svoje úsilie sústredí nielen na podporu svojich súčasných klientov a partnerov, ale na ďalšie rozširovanie svojho dosahu.
"Práve teraz je naším hlavným zameraním udržanie dynamiky, hľadanie nových umelcov a spoločností, ktoré zdieľajú našu víziu posilnenia hudobného priemyslu," dodal Murray. „Aj keď sme v tomto citlivom období histórie mimoriadne empatickí voči drsným podmienkam, ktoré spoločne prežívame, je skvelé vidieť, že z znepokojivého scenára môže vzísť niečo dobré. Loki Artist Group je oveľa viac než len spoločnosť a sme nadšení že budeme môcť sledovať, kam nás táto cesta zavedie."




                                

Zisk Facebooku sa na konci vlaňajška prudko zvýšil a prekonal očakávania trhu.
Zisk vo 4. kvartáli stúpol o 53 % na 11,22 miliardy USD (9,26 miliardy eur) alebo 3,88 USD na akciu zo 7,35 miliardy USD alebo 2,56 USD na akciu v rovnakom období pred rokom. Analytici počítali s 3,22 USD na akciu. Tržby medziročne stúpli o 33,2 % ma 28,07 miliardy USD z 21,08 miliardy USD.
Počet mesačných používateľov Facebooku sa zvýšil o 12 % na 2,8 miliardy. Spoločnosť na konci roka 2020 zamestnávala 58.604 ľudí, čo bolo o 30 % viac v porovnaní s rokom predtým.
Akcia Facebooku sa v poburzovom obchodovaní zvýšila o 1,23 USD na 273,37 USD. Za celý rok si polepšila o 33 %.




                                     

Talianska polícia začala vo štvrtok vyšetrovať celebritu zo Sicílie pôsobiacu na sociálnej sieti TikTok, po ktorej výzve na tejto videoplatforme nedávno zomrelo desaťročné dievča. Informovala o tom agentúra DPA.
Ženu z mesta Syrakúzy a jedného ďalšieho muža vyšetrujú pre vytvorenie výzvy tzv. Blackout Challenge, na základe ktorej sa užívatelia škrtia a vidozáznam z toho zverejňujú na internete.
Pár je podozrivý z podnecovania k spáchaniu samovraždy, keďže svojich fanúšikov mohol povzbudiť k tomu, aby napodobňovali jeho život ohrozujúce činy, uviedla polícia. Žena má na sociálnej sieti státisíce fanúšikov, tzv. followerov.
Žena aj muž mali vo videozázname iniciujúcom výzvu zakryté tváre vrátane úst aj nosa, takže nemohli dýchať. Žena podľa polície zároveň vytvorila niekoľko podobných videí, aby na svoj účet prilákala ďalších fanúšikov.
Video s výzvou označili úrady za obzvlášť nebezpečné pre maloletých a nariadili jeho odstránenie z TikToku, pričom žene zabavili účet.
Dievča zo sicílskeho mesta Palermo zomrelo pred viac ako týždňom po tom, ako sa doma škrtilo opaskom, aby sa tak zapojilo do zmienenej výzvy Blackout Challenge. Školáčku síce previezli do nemocnice, no lekárom sa ju už nepodarilo oživiť.
Taliansky úrad na ochranu osobných údajov následne nariadil, aby TikTok okamžite zablokoval účty, u ktorých nie je možné overiť vek užívateľa.



                              

Maltská novinárka Daphne Caruanová Galiziová pracovala pred svojou vraždou na článku o korupcii okolo elektrárne, v ktorej vedení figuroval aj muž následne obvinený z jej vraždy, a to podnikateľ Yorgen Fenech. Vo štvrtok to na súde uviedol Galiziovej syn Matthew Caruana Galizia, ktorého citovala agentúra DPA.
Galiziová podľa jeho slov spoločne s ním strávila veľkú časť roku 2017 vyšetrovaním korupcie súvisiacej s elektrárňou, ktorú postavilo konzorcium Electrogas. Jedným z akcionárov tejto spoločnosti je práve obvinený Fenech, pripomína DPA.
Zavraždenej novinárke údajne poskytol nemenovaný informátor dokumenty vrátane emailových správ, ktoré naznačovali, že Fenech bol v konzorciu Electrogas ústrednou postavou. "On rozhodoval. Zakaždým, keď potrebovali láskavosť od (niekdajšieho ministra pre energetiku) Konrada Mizziho, išli za Yorgenom (Fenechom)... Takže sme sa spolu s mamou zamerali na túto kľúčovú osobu," pokračoval na súde Galizia.
Galiziová písala protikorupčný blog a ako investigatívna novinárka odhaľovala súvislosti škandálu Panama Papers s maltskými politikmi. Podľa svojho syna plánovala článok o elektrárni zverejniť koncom roka 2017, avšak v októbri toho roku zahynula pri výbuchu bomby nastraženej v jej automobile.
Z vykonania jej vraždy orgány doposiaľ obvinili troch mužov, pričom štvrtý muž, spomínaný Fenech, je obvinený zo spolupáchateľstva. Všetci štyria účasť na vražde odmietajú.
Fenech zo zosnovania vraždy viní Keitha Schembriho, šéfa kancelárie maltského expremiéra Josepha Muscata. Toho polícia vlani v novembri zadržala, následne však proti nemu nevzniesla obvinenia. Muscat šesť týždňov na to odstúpil z funkcie premiéra.


Copyright © TASR 2021





Európska komisia zverejnila nový súbor priebežných správ, ktoré pripravili signatári Kódexu postupov proti šíreniu dezinformácií. Správy sa zameriavajú na dopady opatrení boja proti zavádzajúcim informáciám súvisiacim s koronavírusom, ktoré v decembri 2020 prijali platformy Facebook, Google, Microsoft, Twitter a TikTok. Správy ukazujú, že platformy zlepšili viditeľnosť overeného obsahu a milióny používateľov boli nasmerované na špecializované informačné zdroje. Do svojich služieb zahrnuli aj politiky na odstránenie dezinformácií o očkovacích látkach a najmä blokovanie stoviek tisícov účtov, ponúk a inzerentov súvisiacich s dezinformáciami týkajúcimi sa koronavírusu a vakcín. Platformy zintenzívnili svoju spoluprácu s overovateľmi faktov s cieľom zvýšiť viditeľnosť overeného obsahu o očkovaní.

 Publikovaním správ sa skončilo počiatočné 6-mesačné vykazovacie obdobie, no program bude pokračovať aj v najbližšom pol roku. Európska komisia zároveň požiadala online platformy, aby poskytli viac údajov o šírení dezinformácií počas koronakrízy a o podrobnom vplyve ich opatrení na úrovni krajín EÚ. Mesačný monitorovací program bol vytvorený 10. júna 2020 a jeho cieľom je zabezpečiť zodpovednosť platforiem a príslušných združení voči verejnosti a to obmedzením dezinformácií, ktoré sa šíria online a súvisia s koronavírusom.