27. 1. 2021

Počas skríningu v RTVS otestovali 1492 pracovníkov, osem bolo pozitívnych

Počas skríningu v RTVS otestovali 1492


 pracovníkov, osem bolo pozitívnych

RTVS v dňoch 21. až 26. januára v rámci plošného skríningu pretestovala na nový koronavírus 1492 zamestnancov a spolupracovníkov telerozhlasu. "Z týchto 1492 vzoriek bolo osem pozitívnych," informoval na stredajšom rokovaní Rady RTVS generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník.
V priebehu prvého februárového týždňa sa má podľa jeho slov uskutočniť ďalšie plošné testovanie v RTVS. "Máme dostatok antigénových testov, rovnako dostatok ochranných prvkov," uviedol Rezník. "Stále platí, že v maximálnej možnej miere využívame prácu z domu, priestory pravidelne dezinfikujeme, výroba je obmedzená na minimum. V televíznej časti okrem spravodajstva a publicistiky len na Školský klub a Dámsky klub, ktoré sú formátované výrazne vo verejnom záujme," dodal o opatreniach v rámci protipandemických opatrení.
V rámci operatívnych informácií Rezník takisto potvrdil, že v pondelok (25. 1.) dostal manažment správu, že Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) schválila tranžu vo výške 887.000 eur na projekt rekonštrukcie budovy archívu v košickom štúdiu. "V priebehu toho a budúceho roka teda dokončíme rekonštrukciu a postupne do tohto archívu presunieme digitalizovaný archív RTVS," dodal šéf RTVS.


Copyright © TASR 2021