1. 2. 2021

Zomrel Juraj Šebo

Zomrel Juraj Šebo


Vo veku 77 rokov zomrel nečakane spisovateľ Juraj Šebo. TASR informáciu potvrdila jeho dcéra Jana Šebová. Autor, ktorý vo svojich spomienkových knihách zmapoval rôzne dekády života v Bratislave, venoval sa fenoménom hlavného mesta, skonal uplynulý víkend na bratislavských Kramároch.
Juraj Šebo sa narodil v roku 1943 v Bratislave. Bol absolventom Vysokej školy dopravnej v Žiline. Počas vysokoškolského štúdia bol členom niekoľkých bigbítových kapiel. Po ukončení štúdia so zameraním na spoje nastúpil do služieb Pošty, ktorej ostal verný celú profesijnú éru. Žil v Devínskej Novej Vsi.
Literárnej tvorbe sa začal venovať v dôchodkovom veku. Autenticky a zároveň pútavo zachytával udalosti, miesta, atmosféru, každodenný život a pocity ľudí v jednotlivých dekádach uplynulého storočia. Na svojom konte má spomienkové knihy Budovateľské 50. roky, Zlaté 60. roky, Normálne 70. roky, Reálne 80. roky, Slobodné 90. roky, Turbo milénium 00. Podpísal sa tiež pod publikácie Tehelné pole - chrám futbalu, Bratislavské korzo, Také bolo PKO či Kaviarne, krčmy a vinárne v Bratislave 1960 - 1989.

 

Copyright © TASR 2021