10. 11. 2022

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

 POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Rada pre mediálne služby uložila dve sankcie - Hlavné správy


Rada pre mediálne služby (RpMS) uložila na stredajšom (9. 11.) zasadnutí dve sankcie, odňala jednu licenciu a viaceré frekvencie. TASR o tom informovala hovorkyňa rady Lucia Michelčíková.
Sankcie rada uložila spoločnosti Kabelstat za vysielanie programovej služby TV NOVÁKY bez udelenej licencie. Tiež vysielateľovi služby Rádio Frontinus za porušenie povinnosti zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť politicko-publicistického programu Debata na telefón. Vysielateľovi tiež udelila pokutu 5000 eur.
Rada odňala vysielateľovi L-MEDIA licencie na vysielanie programovej služby Rádio Liptov ako sankciu za prevod podielu na základnom imaní a na hlasovacích právach v rozsahu prevyšujúcom 55 percent celkovej hodnoty hlasovacích práv bez predchádzajúceho súhlasu rady.
Vysielateľovi programovej služby Rádio WOW rada odňala frekvenciu 88,5 MHz Dubnica nad Váhom ako sankciu za to, že ju nevyužíval na účely, na ktoré mu bola pridelená. Vysielateľovi programovej služby Rádio Vlna odňala frekvenciu 95,7 MHz Košice a vysielateľovi Rádio Mária frekvencie 91,1 MHz Rimavská Sobota, 93,5 MHz Lučenec, 95,3 MHz Rožňava, 95,8 MHz Žiar nad Hronom, 98,5 MHz Brezno a 98,5 MHz Tvrdošín. V oboch prípadoch o to vysielatelia požiadali.

Zdroj: TASR