8. 11. 2022

Posledná šanca prihlásiť sa do CME Content Academy, študijného programu pre budúcich tvorcov seriálov a televíznych programov

Posledná šanca prihlásiť sa do CME Content Academy, 


 

študijného programu pre budúcich tvorcov seriálov a televíznych programov

Cieľom unikátneho študijného programu je pripraviť študentov a študentky na prácu pre televíziu, po dokončení kurzu majú totiž záruku dlhodobej spolupráce na programoch pre TV Markíza a TV Nova.


Už o niekoľko dní končí možnosť prihlásiť sa do dvojročného študijného programu CME Content Academy, ktorý tento rok vôbec prvýkrát otvorili slovenská TV Markíza a česká TV Nova spoločne s Televíznym inštitútom. Ide už o druhé prihlasovacie kolo. Prvé prebehlo na jar a vybraným uchádzačom odštartoval nový školský rok na začiatku októbra.

„Skupina Markíza neustále hľadá cesty, ako podporiť talenty a poskytnúť im príležitosť naučiť sa niečo nové, získať prax a presadiť sa v televíznom a filmovom priemysle. Jednou z týchto ciest je práve CME Content Academy, čo je unikátny študijný program určený pre každého, kto má v sebe vášeň k médiám. Študenti a študentky sa toho môžu naozaj veľa naučiť od zahraničných, ale aj lokálnych lektorov – režisérov, producentov, či tvorcov. Následne si musia vytvoriť vlastnú cestu v ich kariére, takže prvá vec je učiť sa a potom to vedieť využiť v praxi. Som naozaj rád, že záujem o štúdium je taký veľký,“ hovorí generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele a dodáva: „Veľmi sa teším na ďalšie kolá výberového konania, uchádzačom a uchádzačkám prajem veľa šťastia, motivácie a nadšenia.“

V dvojročnom štipendijnom študijnom programe CME Content Academy sa študenti a študentky naučia písať scenáre, strihať, produkovať, alebo riadiť natáčanie. Súčasťou kurzu je aj televízny marketing, dátová analytika, či udržateľné natáčanie (tzv. greenfilming). Cieľom programu je pripraviť študentov a študentky na prácu pre televíziu, po dokončení kurzu majú totiž záruku dlhodobej spolupráce na programoch pre TV Markíza a TV Nova. Možnosť prihlásiť sa do CME Content Academy potrvá už len do nedele 20. novembra 2022.



Prihláška je k dispozícii na webovej stránke www.cmecontentacademy.com, kde sú k dispozícii aj bližšie informácie o celom projekte. Po úspešnom dokončení kurzu absolventi a absolventky automaticky prejdú na platené pozície kreatívnych tvorcov nových projektov v TV Markíza alebo TV Nova.