11. 11. 2022

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Elon Musk: Twitter asks NI secretary what 'tosh' looks like - BBC News




Nový vlastník Twitteru Elon Musk vo štvrtok (10.11.) upozornil na možnosť bankrotu platformy. Zavŕšil tak chaotický deň, počas ktorého spoločnosť opustili vysokí manažéri a dostala varovanie od regulačných úradov v USA. TASR o tom informuje na základe správ Bloomberg a Reuters.
Musk, ktorý len pred niekoľkými týždňami platformu prevzal za 44 miliárd USD (44,20 miliardy eur), povedal jej zamestnancom v telefonáte, že nemôže vylúčiť bankrot Twitteru.
Vo štvrtok zároveň odstúpili kľúčoví manažéri – Yoel Roth, ktorý mal na starosti boj proti nenávistným prejavom, dezinformáciám a spamu, Robin Wheeler, viceprezident predaja a Lea Kissnerová, ktorá viedla oddelenie bezpečnosti.
Ich odchod prichádza potom, ako americká Federálna obchodná komisia (FTC) oznámila, že sleduje vývoj na Twitteri s "hlbokým znepokojením". Muskov právny zástupca Alex Spiro, ktorý sa podieľa aj na každodenných operáciách na Twitteri, potvrdil rokovania s FTC.
"Hovorili sme s FTC o našich pokračujúcich záväzkoch a vedieme konštruktívny dialóg," povedal.
Podľa informácií médií Musk, ktorý je tiež riaditeľ automobilky Tesla a spoločnosti SpaceX, povedal zamestnancom sociálnej siete, že je nepravdepodobné, že "prežije nadchádzajúci pokles hospodárstva", ak sa jej nepodarí nahradiť miznúce príjmy z reklamy. Miliardár predtým na Twitteri uviedol, že spoločnosť stráca takmer 4 milióny USD denne. Musk tlačí na zamestnancov Twitteru, aby čo najskôr spustili nový kontroverzný systém plateného predplatného vo výške 8 USD mesačne za overovanie užívateľov.
Twitter po príchode Muska zasiahlo masívne prepúšťanie zamestnancov. Nový šéf platformy ukončil tiež práce z domu a nariadil všetkým zamestnancom Twitteru, aby sa vrátili do kancelárií.

Copyright  © TASR 2022

 FTC Restores Rigorous Enforcement of Law Banning Unfair Methods of  Competition | Federal Trade Commission



Americká Federálna komisia pre obchod (FTC) vyjadrila obavy nad dianím v spoločnosti Twitter po tom, čo jej najvyšší predstavitelia pre ochranu súkromia a dodržiavanie predpisov údajne skončili. Komisia zároveň upozornila, že nový výkonný riaditeľ Twitteru Elon Musk „nie je nad zákonom“. Informuje o tom spravodajský portál BBC.
V spoločnosti panuje chaos po tom, čo Musk začal minulý týždeň s prepúšťaním tisícok zamestnancov. Yoel Roth, ktorý bol riaditeľ Twitteru pre dôveru a bezpečnosť, vo štvrtok aktualizoval svoj profil na platforme a naznačil, že už nie je na tomto poste. Podľa správ skončili aj hlavný predstaviteľ pre ochranu osobných údajov Damien Kieran, riaditeľka pre dodržiavanie predpisov Marianne Fogarty a odstúpila aj hlavná bezpečnostná riaditeľka spoločnosti Lea Kissner. Ich odchody môžu pre Twitter zvýšiť riziko porušenia regulačných nariadení. V máji dostal pokutu 150 miliónov dolárov za predaj údajov používateľov a musel súhlasiť s novými pravidlami ochrany súkromia.
„Sledujeme nedávny vývoj vo Twitteri s hlbokým znepokojením. Žiadny generálny riaditeľ ani spoločnosť nestojí nad zákonom a spoločnosti sa musia riadiť našimi dekrétmi o súhlase,“ vyjadril sa šéf vzťahov s verejnosťou FTC Douglas Farrar. Komisia má podľa neho „nové nástroje na zabezpečenie dodržiavania pravidiel a je pripravená ich použiť“.
Musk medzičasom údajne povedal zamestnancom, že nemožno vylúčiť bankrot Twitteru. Jeho prevzatie sociálnej siete a nové kroky, ako napríklad možnosť používateľov zakúpiť si overený stav, čo vyvolalo obavy, že Twitter by mohol byť zaplavený falošnými účtami, vyplašili inzerentov. Twitter zarába väčšinu svojich peňazí prostredníctvom reklamy, no niektorí veľkí inzerenti pozastavili výdavky, kým zhodnotia Muskove zmeny. Medzi takéto firmy patria napríklad General Motors, Volkswagen, Audi, Pfizer, General Mills alebo Chipotle Mexican Grill.

Could We See P.K. Subban Come Out of Retirement?


Bývalý kanadský hokejista P.K. Subban oficiálne odštartoval kariéru hokejového experta, s televíziou ESPN podpísal zmluvu na tri roky. Tridsaťtiročný víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu v zámorskej NHL z roku 2013 začne v nasledujúcich týždňoch pracovať na plný úväzok ako analytik v štúdiu a na niekoľkých zápasoch sa zúčastní priamo na štadióne. V budúcom roku bude mať aj vlastnú reláciu.
Subban ukončil hráčsku kariéru 20. septembra tohto roka, v rovnaký deň ako bývalý slovenský obranca Zdeno Chára. Prácu v ESPN si prvýkrát vyskúšal počas tohtoročného play-off NHL. "Vedel som o tom už niekoľko týždňov. Bolo náročné vedieť, čo budem robiť, ale nechať si to pre seba. Teraz to už môžem s nadšením oznámiť. Vyskúšal som si to v ostatnom play-off a bolo to skvelé. Užíval som si prácu s producentmi aj ďalšími ľuďmi," prezradil rodák z Toronta.
"Teším sa, že môžem využiť svoju vášeň a energiu, ktorú som prinášal na ľad, aj na niečo iné, čo ma baví. Dúfam, že sa už nemôžu dočkať začiatku našej spolupráce rovnako ako ja. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že som úprimný. Budem sám sebou a myslím si, že to chcú ľudia u mňa vidieť," dodal Subban, ktorý odohral 824 duelov základnej časti v NHL so ziskom 467 bodov v dresoch tímov Montreal Canadiens, Nashville Predators a New Jersey Devils. V roku 2017 si zahral s "predátormi" vo finále Stanleyho pohára.
Vedúci producent v ESPN Mark Gross verí, že Subban poskytne divákom nielen svoje bohaté hráčske skúsenosti, ale aj pridanú hodnotu ako neobyčajná osobnosť. "Prinesie nám nový pohľad pri svojich analýzach, keďže len nedávno ukončil kariéru. Ponúka však toho oveľa viac ako len skúsenosti priamo z ľadovej plochy. Má jedinečný a zábavný prístup, ktorý budú fanúšikovia milovať," skonštatoval Gross
.

 

©2022 Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.