8. 11. 2022

Prix Ex Aequo 2022

Prix Ex Aequo 2022

 Blíži sa Prix Ex Aequo 2022

Po dvoch rokoch sa opäť vracia medzinárodný festival rozhlasovej tvorby pre deti a mládež Prix Ex Aequo 2022. Jeho v poradí už 14. ročník sa bude konať 8. – 11. novembra 2022 v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave a ponúkne jedinečné rozhlasové hry z 15 krajín sveta v pôvodnom znení s anglickými titulkami. Tie sa milovníkom hovoreného slova predstavia v dvoch súťažných kategóriách: rozhlasová rozprávková hra a rozhlasová hra pre mládež.

O víťazoch 14. ročníka rozhodne medzinárodná porota, zložená z expertov na detskú literatúru a dramatickú tvorbu. Záverečný galavečer spojený s odovzdávaním ocenení sa uskutoční 11. novembra 2022 o 19:00 v Komornom štúdiu SRo.

Súčasťou festivalu bude okrem verejných odposluchov súťažných titulov aj festivalová diskusia o tvorbe pre deti a mládež a taktiež tematicky ladený program vo vysielaní Rádia Devín.

Cieľom tohto jedinečného podujatia je podporovať kvalitnú tvorbu a prezentáciu rozhlasových hier pre deti a mládež, ako aj medzinárodnú výmenu teoretických, technických a odborných skúseností v oblasti rozhlasovej hry.

Súťaž organizuje Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) v spolupráci s Európskou vysielacou úniou (EBU). Festival po prvý raz otvoril svoje brány rozhlasovým inštitúciám v roku 1996. Odvtedy sa koná ako bienále každé dva roky. Viac informácií.