26. 4. 2023

Pokračuje proces s exšéfom TV Markíza Pavlom Ruskom v kauze Maják nádeje

Pokračuje proces s exšéfom TV Markíza 
Pavol Rusko ako výstraha. Najskôr úspešný podnikateľ, ktorý sa časom  zaplietol s politikou - SITA.sk
 
Pavlom Ruskom v kauze Maják nádeje

Proces s exšéfom TV Markíza Pavlom R. v kauze Maják nádeje pokračuje v stredu na Okresnom súde (OS) Bratislava I výsluchom troch svedkov. Obžalovaný Pavol R. čelí podozreniam zo spáchania pokračovacieho zločinu subvenčného podvodu. Vinu odmieta.
Ako niekdajší riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje mal Pavol R. podľa obžaloby v roku 2015 použiť účelovo viazané finančné prostriedky na sociálnu pomoc vo výške 101.000 eur na financovanie muzikálu Rómeo a Júlia. Považuje to za lož.
Nezisková organizácia Maják nádeje vznikla v roku 2002 ako spoločný projekt bratislavského Starého Mesta a Nadácie Markíza. Azylové centrum sídlilo v budove na Karpatskej ulici v Bratislave. V polovici roka 2015 prevzal jej vedenie Pavol R., ktorý bol riaditeľom a štatutárom organizácie. Tá je od leta 2016 zrušená.
Exriaditeľ TV Markíza a bývalý minister hospodárstva Pavol R. bol už skôr právoplatne odsúdený v kauze falšovania televíznych zmeniek na 19 rokov väzenia. Čelí aj obžalobe v kauze prípravy vraždy bývalej spoločníčky v televízii Sylvie Klaus-Volzovej.




Zdroj: TASR