27. 4. 2023

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

 Rada pre mediálne služby má ambíciu koordinovať aktérov projektov mediálnej  gramotnosti | Správy | Radia.sk - slovenský éter online



Rada pre mediálne služby (RpMS) uložila na svojom stredajšom (26. 4.) zasadnutí tri sankcie, medzi nimi aj peňažné pokuty vysielateľom programových služieb TV Markíza a Joj. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru RpMS Lucia Michelčíková.
Upozornenie na porušenie zákona udelila vysielateľovi programovej služby TV Markíza za to, že odvysielal v Televíznych novinách príspevok s názvom Dezoláti v uliciach. "Pričom uvedením titulku v tomto znení nezabezpečil oddelenie názorov a hodnotiacich komentárov od informácií spravodajského charakteru, čím došlo k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajských programov," vysvetlila Michelčíková.
RpMS zároveň udelila TV Markíza pokutu 6000 eur za odvysielanie reklamných blokov a nezabezpečenie súladu zvukovej zložky programovej služby s technickými požiadavkami ustanovenými príslušnou vyhláškou. Pokutu vo výške 4500 eur uložila rada aj vysielateľovi programovej služby Joj. Dôvodom bolo odvysielanie programu Riskuj!, pri ktorom nezabezpečil súlad zvukovej zložky programovej služby s technickými požiadavkami ustanovenými príslušnou vyhláškou.



Zdroj: TASR