29. 6. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Vzhľadom na nešťastné udalosti, ktoré sa v priebehu tohto týždňa odohrali pod horou Nanga Parbat v Pakistane, RTVS prispôsobuje svoje vysielanie a v sobotu 29. júna o 18:25 uvedie na Jednotke špeciálnu časť relácie Nebíčko v papuľke. Ústrednou postavou epizódy bude horský vodca, profesionálny záchranár a legenda slovenského horolezectva Peter Šperka. Divákov v spoločnosti šéfkuchára Jaroslava Žideka prevedie našimi veľhorami, porozprávajú sa s horskými záchranármi, pozrú sa na ťažký chlebík horolezcov a v spoločnosti horských nosičov absolvujú výstupy s nákladom na tatranské chaty.
Ako povedal programový riaditeľ Tibor Búza, RTVS chce divákom pripomenúť jednu z najväčších osobností slovenského horolezectva, ikonu našich hôr, ale aj ostatných zosnulých horolezcov. „Prostredníctvom mimoriadnej programovej zmeny si chceme uctiť pamiatku týchto výnimočných ľudí,“ dodal.
Napriek tomu, že hory dokážu byť silným a nekompromisným súperom, životná púť Petra Šperku a tragicky zosnulých horolezcov je dôkazom, že láska k nim je ešte silnejšia.