29. 3. 2018

Cirkevná RTVS?

Cirkevná RTVS?

RTVS na Veľký piatok neodvysiela semifinálový zápas Kaufland play off Tipsport ligy. Prednosť počas tohto významného cirkevného sviatku dostanú programy s duchovnou tematikou.
Rozhodnutiu predchádzali rokovania s vedením najvyššej hokejovej súťaže. „Sú dva veľké cirkevné sviatky v tejto krajine - Veľká noc a Vianoce. Počas týchto sviatkov ani Národná lotériová spoločnosť nežrebuje svoje hry. Aj my v tej chvíli chceme priniesť programy pre tú časť divákov, ktorá od RTVS ako verejnoprávnej televízie očakáva duchovný obsah. V tento deň prinesieme priamy prenos Krížovej cesty z rímskeho Kolosea, Služby Božie a celý rad dokumentov s podobnou tematikou. Ospravedlňujeme sa športovým fanúšikom, ktorým prinášame kompletné vysielanie Tipsport ligy, no na Veľký piatok dávame prednosť duchovnému vysielaniu,“ uviedol riaditeľ Sekcie programových služieb RTVS Tibor Búza.
„Spolu s vedením najvyššej hokejovej súťaže sme urobili maximum, aby sa play off dostalo na obrazovky počas každého hracieho dňa. Som rád, že sa to s výnimkou jediného dňa podarilo. Obe strany urobia do budúcej sezóny maximum pre to, aby sa hrací kalendár s programovými potrebami RTVS zladil ešte lepšie,“ dodal riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.