27. 3. 2018

Fake News Nový Čas

Fake News Nový Čas

Denník Nový Čas dnes uverejnil článok, založený na nepravdivých informáciách. Pretože na faktoch záleží, uvádzam niekoľko dôležitých informácií o novom odmeňovacom poriadku, ktorý včera jednohlasne odsúhlasilo zastupiteľstvo BBSK.

V prvom rade: plat riaditeľa úradu podľa žiadneho návrhu NIKDY nemohol dosiahnuť hodnotu uvedenú v článku. Výpočet, akým autori dospeli k senzačnému číslu presahujúcemu 7-tisíc, sa na plat riaditeľa nikdy nevzťahoval. Strop platu riaditeľa BBSK bol vždy navrhovaný na maximálne 3500 eur.

Ak aj bulvár nepozná ustanovenia Odmeňovacieho poriadku BBSK, určite by ho mali poznať poslanci - tobôž bývalý župan. Skutočný plat súčasného riaditeľa BBSK je presne rovnaký, aký poberal bývalý riaditeľ p. Uhrík. Je tu však predsa len jeden podstatný rozdiel: súčasný riaditeľ úradu ho totiž skutočne denne riadi a pracuje v ňom. Na rozdiel od bývalého riaditeľa nesedí v Národnej rade ani si nerobí kampaň v inej župe.

Za mimoriadne neférové považujeme aj to, že nám redakcia pred uverejnením nepravdivého článku nedala ani možnosť vyjadriť sa. Dotyčný denník sme požiadali o uverejnenie opravy nepravdivých informácií.

Zdôrazňujem, že s nám zverenými verejnými zdrojmi narábame maximálne účelne a hospodárne - nielen preto, že sme pod neustálym dohľadom poslancov, hlavného kontrolóra a verejnosti, ale predovšetkým preto, že je to súčasťou našich hodnôt.

Ján Lunter