31. 3. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Priania, básne, ale aj piesne pre oslávencov znejúce z obecného rozhlasu. Aj toto je súčasťou obce Klokočov v Michalovskom okrese. Reláciu zabezpečuje predsedníčka miestnej Jednoty dôchodcov Slovenska Ľudmila Karšňáková.
      Pre členov ju pripravuje automaticky na každé narodeniny, nejde teda len o jubileá, pre nečlenov na požiadanie. "To sa už tak udomácnilo, že ľudia na ceste, na chodníkoch čakajú, keď zaznie znelka, máme totiž vlastnú a tešia sa z toho. Má to veľký úspech," uviedla Karšňáková pre TASR. Relácia znie z rozhlasu len počas pracovných dní v čase medzi 14.00 a 15.00 h. Táto služba je bezplatná pre každého.
      Jednota dôchodcov pôsobí v Klokočove tretí rok, momentálne má 43 členov. Podľa predsedníčky sa jej rady po výročnej členskej schôdzi rozšíria. "Ľudia vidia, hlavne ženy, že robíme veľa aktivít. Zapájame sa tiež do verejnoprospešných prác v obci," uviedla s tým, že táto činnosť ich motivuje k tomu, aby sa k organizácii pridali.
      Pripravujú totiž rôzne výstavky výšiviek, veľkonočnú či vianočnú výzdobu, realizujú tiež rôzne výlety do Poľska či Maďarska. V minulom roku napr. organizovali Štefanskú zábavu. Karšňáková uviedla, že dopadla veľmi dobre a v tejto aktivite plánujú pokračovať. Zúčastňujú sa tiež na športových dňoch, na ktorých sa podľa jej ďalších slov Klokočovčania umiestňujú na popredných priečkach. "Máme radosť zo života, hoci sme aj starí, hoci sme na sklonku života," skonštatovala.
      Ako pre TASR uviedla starostka Monika Hudáčková, členovia Jednoty pomáhajú obci pri organizačno-technickom zabezpečení každej akcie, ako je napr. penaltový rozstrel, stolnotenisové či šachové turnaje, ale aj medzinárodná súťaž v cezpoľnom behu Klokočovská päťka. "Zapájame ich do života v obci, oni sú radi a my sa tiež tešíme, že sú nám nápomocní," poznamenala.

Copyright © TASR 2018