5. 3. 2018

TV JOJ NEWS

TV JOJ NEWS



Televízia JOJ uvedie v marci nový rodinný komediálny seriál Semafor. Tridsaťminútový formát je adaptáciou izraelského seriálu Traffic Light (2008-2014) scenáristu a stand-up komika Adira Millera, ktorý zaň v roku 2010 získal aj prestížnu cenu International Emmy Awards. V slovenskej verzii Semaforu sa diváci môžu tešiť na scény nabité humorom. Novinka vykresľuje život troch najlepších priateľov, ženatého, zadaného a slobodného, pričom ich status je metaforicky prirovnávaný k semaforu.
Martin Nahálka ako "červený“ je manažér obchodu s pomôckami pre amatérskych kúzelníkov. Je ženatý s asertívnou novinárkou Petrou, s ktorou má dcéru Ditu. "Ja aj v skutočnom živote strašne rád vysávam, upratujem, varím a učím sa s dieťaťom, takže v podstate máme s Maťom dosť veľa spoločného,“ povedal počas dnešnej tlačovej konferencie Nahálka.
"Oranžový“ Miro v podaní Tomáša Maštalíra, riaditeľ eventovej agentúry, zas po prvý raz v živote zdieľa domácnosť s partnerkou Mončou. "Tú postavu som si obľúbil, mám toho chlapíka rád. Myslím, že aj vďaka nemu som si s chalanmi užil veľa zábavy,“ poznamenal Maštalír.
Trojicu kamarátov uzatvára "zelený“ René, ktorého stvárnil Stanislav Majer. René je nezlomný sukničkár závislý na ženách, ktorý sa zamiluje na každom rohu a neustále sa dostáva do zamotaných situácii s opačným pohlavím. "Vystriedam tam veľa žien, je to taký prierez slovenskými herečkami. Často to bolo aj veľmi pikantné,“ prezradil Majer.
Ústredné ženské postavy si zahrajú Alena Pajtinková a Dominika Žiaranová a sedemročnú Ditu stvárni Alexandra Nespalová. Okrem nich sa v Semafore objaví zhruba 240 ďalších postáv.
"Sú tam ľudia z hudobnej a televíznej branže a známi slovenskí herci. Mali sme jednu požiadavku, aby ani malé postavy nehrali neherci. Nemám veľmi rád, keď pozeráte nejaký seriál a zrazu je tam nejaký neherec, aj keď je to len malá postava. Som veľmi rád, že herci, ktorých sme oslovili, ponuky prijali. Myslím, že to tomu seriálu veľmi prospelo, pretože je to všetko v takej jednej rovine, je to stopercentné,“ uviedol režisér seriálu Peter Begányi.
V slovenskej verzii Semaforu vidí však oproti originálu viacero rozdielov. "Izrael je multikultúrna krajina, Slovensko je úplne iné, takže tá adaptácia na naše pomery bola celkom náročná, no ten humor sa, myslím si, celkom dal preniesť,“ povedal.
Ústrednú pesničku k seriálu zložili Peter "Ďuďo“ Dudák a Martin Zimanyi, text napísal Peter Remiš. Naspieval ju Kamil Mikulčík.
Tvorcovia seriálu majú zatiaľ pripravených 20 epizód. Štart projektu a periodicitu jeho vysielania zástupcovia televízie ešte spresnia.



©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.