5. 3. 2018

Vyhlásenie predsedu vlády k aktuálnej politickej situácii


Vyhlásenie predsedu vlády k 
aktuálnej politickej situácii

Prečo sa prezident Andrej Kiska stretol s Georgom Sorosom v New Yorku 20. septembra 2017 bez prítomnosti predstaviteľov ministerstva zahraničných vecí sa dnes pýtal premiér Robert Fico počas tlačového vyhlásenia, ktoré sa začalo o hodinu neskôr, ako bolo avizované. Fico to povedal v súvislosti s nedeľňajším prejavom prezidenta, ktorý podľa Fica nebol písaný na Slovensku, čo už kancelária prezidenta odmietla. Fico zároveň dnes spojil opozíciu so snahou o "prevrat". Kiska sa nedeľňajším vyhlásením podľa neho priklonil na stranu opozície.
Podľa premiéra majú udalosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky "určitý rukopis", ktorý je pokusom o totálnu destabilizáciu štátu. Tiež sa pýta prezidenta, prečo ešte pred pár týždňami označoval Slovensko za úspešný príbeh a teraz tvrdí niečo iné. Fico tiež zopakoval, že ho zaráža, že prezidentovi nezáleží na motíve vraždy mladého páru. "Mne nie je jedno, aký bol motív. Na tom sakra záleží," vyhlásil Fico s tým, že na prípade robia stovky policajtov od rána do noci, pričom im pomáhajú príslušníci viacerých zahraničných organizácii ako Europol alebo FBI.
Politické záležitosti sa podľa premiéra budú riešiť v krátkom čase. "Sme pripravení na rozhovory," povedal s tým, že SR má v súčasnosti vládu, ktorá si problémy vyrieši. Prezident mal podľa neho situáciu upokojovať, namiesto toho sa pridal k opozícii, dodal Fico.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.