5. 9. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Po prvý raz v 44-ročnej histórii milánskeho denníka Il Giornale vstúpili jeho novinári do štrajku, aby protestovali proti plánom vlastníka znížiť ich mzdy v nasledujúcich troch rokoch o 30 percent. Noviny sa tak v stredu neobjavili v stánkoch.
Periodikum je súčasťou mediálneho impéria talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho. V zdôvodnení svojich zámerov Berlusconiovci poukázali na finančné ťažkosti denníka.
Informácie priniesla tlačová agentúra APA, ako aj talianske internetové servery, ktoré priniesli aj správy o prejavoch solidarity kolegov z iných talianskych médií.
Novinári, ktorí avizovali ďalšie dva dni pozastavenia práce, sa na základe úniku dôverných informácií obávajú, že by sa ich noviny po stiahnutí Silvia Berlusconiho (81) z politickej scény, na ktorej sú akousi hlásnou trúbou jeho strany Vpred Taliansko (FI), mohli stať prebytočnými.
Preferencie Berlusconiho politickej strany klesli podľa výsledkov ostatných prieskumov verejnej mienky na rekordne nízku úroveň 6,9 percenta.

Neznámy muž vrazil v stredu ráno miestneho času malou dodávkou do budovy virtuálnej stanice KDFW americkej vysielacej spoločnosti Fox v centre mesta Dallas. Informovala o tom tlačová agentúra AP.
Televízia KDFW zverejnila v stredu ráno na svojom Facebooku fotografie vozidla, ktoré vrazilo do veľkých okien budovy neďaleko hlavného vchodu v centre Dallasu v americkom štáte Texas.
"Muž vrazil dnes (streda) ráno s dodávkou do boku našej budovy, vyskočil von z auta a začal vykrikovať", píše sa vo vyhlásení KDFW.
Podľa AP muž po náraze porozhadzoval okolo auta papiere. Do budovy sa mu nepodarilo vojsť a zakrátko ho zadržali.
Incident sa stal priamo počas ranného vysielania, ktoré pokračovalo bez prerušenia. Nikto sa pri ňom nezranil.
Informácie o totožnosti zadržaného muža ani motív jeho konania neboli bezprostredne známe.

Copyright ©TASR 2018