4. 9. 2018

RTVS pripravila Deň otvorených dverí s Rádiom Regina v Bratislave a Košiciach

RTVS pripravila Deň otvorených dverí s 

Rádiom Regina v Bratislave a Košiciach

Rádio Regina, ako jedna z programových služieb Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), pripravila pri príležitosti 22. výročia vysielania na stredu (5.9.) Deň otvorených dverí v Bratislave a Košiciach. Návštevníkov a poslucháčov v obidvoch mestách čaká bohatý program, neformálne predstavenie novej programovej štruktúry a Rozhlasová kvapka krvi. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Juraj Kačo.
Súčasťou programu budú zaujímaví hostia, stretnutia s moderátormi a redaktormi či hudobné vystúpenia obľúbených interpretov. V ponuke Rádia Regina Západ v budove rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave to bude napríklad Vojenská hudba Ozbrojených síl Slovenskej republiky a popoludní verejná nahrávka folklórnej relácie Zahrajte mi túto!. Súčasťou programu bude Improvizovaná rozhlasová škola pre tých, ktorí si chcú vyskúšať prácu moderátora. Nasledovať bude program Vstúpte s nami do rozprávky, v ktorom deti spolu s hercami Borisom Farkašom a Zuzanou Kaprálikovou zažijú výrobu rozhlasovej rozprávky. Zberatelia podpisov známych osobností si prídu na svoje počas autogramiády s hercami a tvorcami rozhlasového seriálu Život s vôňou vanilky pred premiérou 200. dielu.
V programe Školský zvonček zažijú návštevníci a poslucháči Rádia Regina Východ školské vyučovanie priamo v rozhlasovom štúdiu. Vyučovať ich budú redaktori Milan Rendoš, Štefan Štec a Jozef Palaščák, filozofka Adriana Jesenková a prírodovedec Peter Krišovský. Na svoje si prídu aj milovníci sladkostí v programe Koláč. Deň otvorených dverí Rádia Regina Východ v budove na Moyzesovej 7 v Košiciach si pripomenie aj 100. výročie Veľkej vojny a vzniku prvej Československej republiky.


Copyright ©TASR 2018