14. 10. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký prezident Donald Trump prisľúbil "tvrdý trest" Saudskej Arábii, ak je za zmiznutím novinára Džamála Chášukdžího vedenie tohto kráľovstva. V sobotu o tom informovali tlačové agentúry DPA a AP.
"Dostaneme sa tomu na kĺb a potom príde tvrdý trest," povedal Trump v programe "60 minút" americkej televízie CBS News. Nespresnil, aký trest, ale prezident nechce zrušiť predaj amerických zbraní Saudskej Arábii.
Keď Trump dostal otázku, či Chášukdží, saudskoarabský disident a novinár, bol zavraždený na príkaz vlády, prezident odpovedal: "Vyšetruje sa to, sledujeme to veľmi, veľmi pozorne. Boli by sme veľmi znepokojení a nahnevaní, kedy to bol práve tento prípad."
"Teraz to popierajú, a veľmi dôrazne. Mohli to byť oni? Áno," dodal Trump.
Chášukdží, rezident USA a kritik saudskoarabskej vlády, zmizol pred vyše týždňom, keď vošiel do budovy saudskoarabského konzulátu v tureckom Istanbule.
Trump, ktorý slovne útočí na médiá ako na "nepriateľa ľudu", povedal: "Ide o veľa a možno práve preto, že tento muž je novinár... Asi ste prekvapení, že to počujete odo mňa."
Šéf Bieleho domu tiež vyhlásil, že nechce zrušiť dohodu o predaji zbraní Saudskej Arábii v hodnote 110 miliárd dolárov.
"Nechcem uškodiť zamestnanosti. Nechcem vydať takéto nariadenie. A viete, že sú aj iné podoby trestu - čo je poriadne tvrdé slovo - ale je to pravda," pokračoval Trump.
Pasáže interview boli zverejnené v sobotu, ale odvysielajú ho v nedeľu.

Americký prezident Donald Trump je pesimistický ohľadom osudu nezvestného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího. V sobotu vyhlásil, že "to nevyzerá dobre" a že mohol byť zavraždený, uviedla agentúra AFP.
Chášukdží, rezident USA a kritik saudskoarabskej vlády, zmizol takmer pred dvoma týždňami, keď vošiel do budovy saudskoarabského konzulátu v tureckom Istanbule.
"Myslím, že by sme to už vedeli. Naša prvá nádej bola, že nebol zabitý, ale z toho, čo počujeme, to nevyzerá príliš dobre," povedal Trump novinárom v Bielom dome.
Tureckí predstavitelia sú presvedčení, že Chášukdží bol zavraždený v budove konzulátu. Do médií dokonca prenikli informácie, že bol mučený a rozštvrtený. Saudská Arábia však trvá na tom, že bezpečne opustil budovu.
Protesty sprevádzajúce jeho zmiznutie by mohli poškodiť nielen krehké vzťahy medzi Tureckom a Saudskoarabským kráľovstvom, ale tiež znepokojiť západných podporovateľov kráľovstva a poškvrniť reformy uskutočňované pod vedením saudskoarabského korunného princa.

Copyright ©TASR 2018


Americká herečka Emma Roberts si zahrá v pripravovanom dramatickom seriáli Spinning Out. Novinka z krasokorčuliarskeho prostredia bude mať desať epizód. Projekt si objednala streamovacia spoločnosť Netflix.
Dvadsaťsedemročná Roberts v Spining Out stvárni nádejnú sólovú krasokorčuliarku Kat Baker, ktorá sa chystá vzdať korčuľovania po tom, čo jej súťažnú dráhu prekazí katastrofálny pád. Kat sa však chopí možnosti pokračovať vo svojej kariére ako párová krasokorčuliarka s talentovaným, no rebelským partnerom, a bude tak riskovať odhalenie urputne skrývaného tajomstva, ktoré by mohlo ovplyvniť jej život. Smerujúc za uskutočnením ich olympijských snov bude Kat so svojím partnerom čeliť rôznym šanciam, ranám na tele i na duši, finančnej obete či dokonca psychickému zrúteniu.
Tvorkyňami seriálu sú Samantha Stratton a Lara Olsen, ktoré budú aj jeho výkonné producentky. Výkonnými producentmi tiež budú Joby Harold a Tory Tunnell zo spoločnosť Safehouse Pictures, ktorá projekt zastrešuje, a Matt Schwartz.
Emma Rose Roberts sa na filmovom plátne po prvý raz objavila v krimi dráme Kokaín (2001) po boku Johnnyho Deppa a Penélope Cruz. Nasledovali snímky Veľký šampión (2002), Panna Aquamarine (2006), Nancy Drewová: Záhada v Hollywoode (2007), Chodiaca katastrofa (2008), Hotel pre psov (2009), Valentín (2010), Vreskot 4 (2011), Umenie zapadnúť (2011), My sme Millerovci (2013), Ashby (2015) či Hra o život (2016). Je známa aj z antológie American Horror Story (2011) a seriálu Scream Queens (2015 - 2016). Okrem herectva sa venuje aj modelingu a spevu. V roku 2005 vydala album Unfabulous And More. Ten bol zároveň soundtrackom seriálu Neslávna (2004 - 2007), v ktorom stvárnila hlavnú postavu.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.