17. 12. 2018

Pavol Rusko podáva trestné oznámenie kvôli zámernej diskreditácii svojej osoby

Pavol Rusko podáva trestné oznámenie kvôli 

zámernej diskreditácii svojej osoby 

Obvinený Pavol R. podáva na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na skupinu neznámych páchateľov z dôvodu zámernej diskreditácie jeho osoby. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii, kde reagoval na vyšetrovanie prípadu údajnej objednávky vraždy jeho bývalej spoločníčky Silvie Volzovej.
"Podám na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na skupinu neznámych páchateľov, ktorí zosnovali, zorganizovali a koordinovali zámernú diskreditáciu mojej osoby s využitím krivých výpovedí odsúdeného niekoľkonásobného vraha a odsúdeného člena mafiánskej skupiny. Pričom následne ovplyvňovali vyšetrovanie tak, aby mi bolo privodené trestné stíhanie a poškodené moje meno," vyhlásil Pavol R. s tým, že k oznámeniu pridá všetky informácie a záležitosti, ktoré o prípade má.
Bývalý šéf televízie v tejto súvislosti poukazuje, že Volzová nikdy v televízii Markíza podiel nemala, mala ho mať len v spoločnosti Markíza Slovakia. "Televízia Markíza bola tá, ktorá vlastnila pozemky, štúdiá, budovy, predávala reklamu, vlastnila autorské práva a vysielala. Markíza Slovakia v roku 1995 previedla všetky práva a uzatvorila exkluzívnu zmluvu s televíziou Markíza, teda s 'veľkou Markízou', že 12 rokov bude platiť status quo, že rozhodovať, vyrábať a vysielať bude táto veľká spoločnosť, kde som bol generálnym riaditeľom. Za to Markíza Slovakia ako držiteľ licencie dostala desať percent zo zisku. Podiel Silvie Volzovej bol päť percent zo zisku," vysvetlil s tým, že by ju nemohol chcieť zlikvidovať kvôli piatim percentám.
Pavol R. tiež spochybňoval svoje stretnutia s ľuďmi z podsvetia v prípade plánovania vraždy. Volzovú označil za agresora, nie obeť. "To ona nám priviedla na krk celé podsvetie," dodal.
Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č. Krajský súd v Bratislave mu na začiatku mája uložil aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia. K probačnému úradníkovi sa na KS v Bratislave podľa informácií TASR pravidelne dostavuje. Polícia 6. decembra informovala, že vyšetrovateľ navrhol obžalovať Pavla R. z objednávky vraždy Silvie Volzovej. O ďalšom postupe má rozhodnúť dozorový prokurátor.



Copyright © TASR 2018