3. 12. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka
Údajný sprostredkovateľ vraždy novinára Jána Kuciaka Zoltán Andruskó na dnešné pojednávanie na Okresnom súde Bratislava V nedorazil. Hlavné pojednávanie sa tak konalo v jeho neprítomnosti. Zoltán A. v tomto prípade čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo mu hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody. Podľa portálu dlžník.sk má Zoltán A. daňový nedoplatok presahujúci jeden milión eur. Spolu s ním je v prípade obžalovaný aj Ján M. Ten dnes odmietol odpovedať novinárom na akékoľvek otázky, rovnako sa nechcel vyjadriť ani k osobe Zoltána A. Z dnešného pojednávania sudkyňa Okresného súdu Bratislava V vylúčila verejnosť, pričom nie je nateraz známy termín ďalšieho konania.

Zoltán A. bol označený v prípade vraždy Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Práve on podľa medializovaných informácií vypovedal, že vraždu novinára si objednal kontroverzný podnikateľ Marián K., ktorý je v súčasnosti stíhaný väzobne v inom prípade. Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelil páchateľ 21. februára tohto roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Polícia zatiaľ v tejto súvislosti obvinila štyroch ľudí, jednu ženu a troch mužov. Tí sú stíhaní väzobne a v prípade dokázania viny im hrozí 25 rokov odňatia slobody, respektíve výnimočný trest na doživotie.


2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.