27. 2. 2020

RADA RTVS

RADA RTVS 

Nakrúcanie veľkofilmu „Generál“ bude definitívne ukončené do 31. mája 2020. Uviedol to na dnešnom zasadnutí Rady RTVS generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník. Pripravovaný film, zachytávajúci život Milana Rastislava Štefánika, mal byť pôvodne nakrútený do konca mája 2019. Kvôli zmene režiséra a prepracovaniu pôvodného scenára však došlo k posunom termínov.

Podľa Rezníka aktuálne natáčanie prebieha podľa plánu a nepredpokladá sa ďalšie zdržanie pri nakrúcaní. Po natočení filmu budú nasledovať postprodukčné úpravy. Film by mal byť definitívne hotový na jeseň tohto roku. RTVS má ako koprodukčný partner prispieť na projekt sumou 1,2 milióna eur. Verejnoprávna televízia zatiaľ poskytla na natáčanie sumu 400-tisíc eur, zvyšok poskytne po dokončení diela.

Historický rekord sledovanosti dosiahla počas uplynulého týždňa politická relácia O 5 minút 12. Stretnutie lídrov súčasných parlamentných strán sledovalo celkovo 646-tisíc divákov. Takúto sledovanosť pritom politická relácia predtým nedosiahla. Ešte vyššiu mieru sledovanosti dosiahla stredajšia diskusia Parlamentné voľby 2020, ktorú sledovalo 655-tisíc ľudí.

Rada zároveň informovala, že rekonštrukcia niektorých priestorov televízie v Mlynskej doline a rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave bude ukončená do konca marca. Rekonštrukcia sa týkala havarijného stavu niektorých budov a ich modernizácie. Modernizovaný bol napríklad komplex vysielacích štúdií Slovenského rozhlasu ale aj televíznych štúdií RTVS.

Radu RTVS tvorí deväť členov. Traja odborníci na televíziu, traja odborníci na rozhlas, dvaja odborníci na ekonómiu a jeden na oblasť práva. Úlohou rady je dozerať na efektívnosť a hospodárnosť vynakladania finančných prostriedkov, koncepciu riadenia a rozvoja RTVS či schvaľovanie jednotlivých podnikateľských zámerov verejnoprávneho média.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.