24. 2. 2020

RTVS odvysiela pred voľbami diskusie s politikmi a živým publikom

RTVS odvysiela pred voľbami diskusie 
s politikmi a živým publikom


RTVS odvysiela od 24. do 26. februára tri záverečné diskusie lídrov politických strán pred parlamentnými voľbami za účasti publika. V štúdiu RTVS budú odpovedať aj na ich otázky. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
V pondelok (24. 2.) sa na Jednotke predstavia strany Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Starostovia a nezávislí kandidáti, Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby, 99 percent – občiansky hlas, Hlas ľudu, Hlas pravice, Slovenská liga a Práca slovenského národa. V utorok (25. 2.) môžu diváci očakávať strany Dobrá voľba, Most-Híd, Maďarská komunitná spolupatričnosť, Vlasť, Máme toho dosť!, Socialisti.sk, Demokratická strana a Slovenské hnutie obrody. Posledným dňom diskusií bude streda (26. 2.), keď sa predstavia volební lídri a predsedovia strán Smer-SD, OĽaNO, ĽSNS, PS-Spolu, Za ľudí, hnutie Sme rodina, KDH, SaS a SNS.
Zloženie a poradie diskutérov vyplynulo z priemeru posledných prieskumov agentúr AKO, Focus a Actly. Diskutujúci si do hľadiska budú môcť pozvať desiatich divákov, z ktorých jeden sa bude môcť spýtať otázku iného volebného lídra. Každý z diskutujúcich dostane tiež otázku od občanov cez email, telefón alebo sociálnu sieť.
Čas na odpovede budú mať všetci kandidáti stanovený na 14 minút. Diskutovať sa bude o viacerých témach ako ekonomika, školstvo, zdravotníctvo, spravodlivosť a iné. V poslednej minúte dostanú diskutujúci priestor na prezentáciu svojej vízie Slovenska v roku 2024.
„Naživo ich bude vysielať televízna Jednotka 24. až 26. februára o 20.15 h. Rádio Slovensko prvé dve diskusie prinesie o 22.05 h. Finálnu debatu lídrov najsilnejších politických subjektov v stredu 26. februára si poslucháči môžu zapnúť o 21.05 h,“ uvádza stanovisko RTVS.


Copyright © TASR 2020