24. 2. 2020

Štartuje nová súťaž RTVS pre všetky základné školy na Slovensku

Štartuje nová súťaž RTVS pre 
všetky základné školy na Slovensku

 
„Naj škola ukáže, že učiť sa dá s humorom, ľahkosťou a že mať vedomosti je skvelá vec. Spoznáme nárečia, kuchyňu, významné osobnosti, záhady a tajomstvá daných regiónov. A víťazná škola si odnesie nemalé finančné prostriedky,“ avizuje šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Súťaž je rozdelená na niekoľko fáz. Prvá, náborová, potrvá do 13. marca. V tomto termíne sa môžu školy registrovať na stránke www.najskola.sk. Následne prebieha hlasovanie a škola s najväčším počtom hlasov z každého okresu sa dostane do televíznej súťaže. Od septembra sa v 24 častiach proti sebe postaví vždy jedna škola zo západoslovenského, stredoslovenského a východoslovenského regiónu s najväčším počtom hlasov. V januári budúceho roka bude štvrťfinále, semifinále a súťaž vyvrcholí v júni 2021.
„Hoci si to mnohí neuvedomujú, ale práve škola nám dáva základ do života, tam zažívame prvé prehry, ale aj víťazstvá. Preto je dôležité byť na ňu a región, z ktorého pochádzame, hrdí. RTVS dáva možnosť základným školám zo všetkých okresov na Slovensku zapojiť sa do výnimočnej zábavnej súťaže, v ktorej môžu žiaci dokázať, že ich región a ich škola je tá naj,“ poznamenal Vladimír Balko.
Žiaci budú môcť svoju školu, učiteľov, spolužiakov, pozitíva, aj to, čo im v škole chýba, predstaviť v televíznych dokrútkach.
RTVS začne s vysielaním 24 súťažných častí v septembri tohto roka. Diváci novú šou Naj škola uvidia v sobotu predpoludním na televíznej Jednotke.