19. 5. 2020

Hovorcom NBÚ je Peter Habara


Hovorcom NBÚ je Peter Habara 


Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) má ambíciu komunikovať aktívnejšie a otvorenejšie. Je za tým najmä nízke povedomie o kompetenciách a úlohách, ktoré NBÚ vykonáva nielen na Slovensku, ale aj v medzinárodnej spolupráci.
Ďalším nezanedbateľným faktorom sú aj spoločenské udalosti uplynulých rokov, ktoré neprávom vrhli na úrad tieň podozrení a nepriamo spochybňujú profesionálnu prácu jeho príslušníkov.
„Každému je zrejme jasné, že NBÚ nikdy nebude môcť komunikovať otvorene ako iné štátne inštitúcie, ale naším cieľom je rozumne sa otvárať, vysvetľovať a upozorňovať,“ povedal k novej komunikačnej stratégii riaditeľ Národného bezpečnostného úradu Roman Konečný. Odpoveďou NBÚ na komunikačné výzvy bolo aj prijatie hovorcu. Môžeme potvrdiť, že Peter Habara nastúpil do Národného bezpečnostného úradu 1. apríla 2020.
Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V médiách pôsobí od roku 2007, keď začínal ako redaktor v tlačovej agentúre SITA. O necelé dva roky odišiel do TA3, kde ako reportér, moderátor a dramaturg relácií strávil šesť rokov.
V roku 2015 sa stal súčasťou tímu portálu Aktuality.sk, kde vystriedal viacero pozícií. Krátko pôsobil aj v týždenníku Trend. V minulosti externe spolupracoval s americkou televíziou ABC, britskou BBC, s agentúrou Reuters či juhokórejskou televíziou Arirang.


Copyright © TASR 2020