18. 5. 2020

Májové číslo časopisu Nota bene sa vracia do ulíc

 Májové číslo časopisu Nota bene 

sa vracia do ulíc


Predajcovia spolu s májovým vydaním časopisu Nota bene sú späť v uliciach Bratislavy a v ďalších 16 mestách, v ktorých združenie prevádzkujú partnerské organizácie. Nové číslo časopisu s témou „Nie“ je v predaji od polovice mája do konca júna. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka Petra Nagyová.
„V spolupráci s epidemiologičkou sme nastavili zásady predaja tak, aby bol pre predajcov a zákazníkov bezpečný. Predajcovia si pravidelne dezinfikujú ruky. Časopisy sú balené po jednom kuse do fólie, čo znamená, že zákazník má po rozbalení čistý časopis. Predávame v rúškach a pri rozhovore po kúpe časopisu dodržujeme odporúčaný odstup dva metre a bezpečnú dĺžku kontaktu do 15 minút,“ vysvetlila šéfredaktorka časopisu Nota bene, Sandra Pazman Tordová.
Občianske združenie (OZ) Proti prúdu zriadilo pre bezpečný výdaj časopisu v prvý deň predaja päť terénnych výdajných miest v rôznych častiach Bratislavy, aby sa predišlo radom a zhromažďovaniu predajcov. OZ tiež každodenne zabezpečuje zvýšenú a pravidelnú dezinfekciu povrchov a pravidelne monitoruje zdravotný stav predajcov, pracovníkov a dobrovoľníkov.
„Tým, že sme aprílové Nota bene nevydali v tlačenej podobe, sme aj my prispeli k ochrane najzraniteľnejších predajcov a k zastaveniu šírenia vírusu na Slovensku. Krízová zbierka nám pomohla, aby aj predajcovia časopisu mohli zostať vo svojom ubytovaní v čase, keď sa všetkým odporúčalo zostať doma,“ povedala Zuzana Pohánková, riaditeľka OZ Proti prúdu, ktoré je vydavateľom časopisu.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.