18. 5. 2020

SuperStar aj so záverečným SuperVýberom najsledovanejším programom týždňa


SuperStar aj so záverečným SuperVýberom

 najsledovanejším programom týždňa

Medzi spravodajskými reláciami sa v nedeľu v cieľovej skupine 12-54 najlepšie darilo Počasiu, tradične najsledovanejšou politickou diskusiou bolo popoludňajšie Na telo.

Celosvetovo najúspešnejšia spevácka súťaž SuperStar sa v nedeľu, 17. mája 2020, stala na obrazovkách televízie Markíza v strategickej cieľovej skupine 12-54 suverénne najsledovanejším programom dňa a zároveň aj celého uplynulého týždňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V tejto obchodne podstatnej cieľovej skupine dosiahla včerajšia epizóda dlhoročne obľúbenej šou vysoko nadpriemerný rating 13,6 % a doposiaľ druhý najvyšší trhový podiel 35,0 %.
SuperStar v čase vysielania porazila konkurenčné programy, film Skryté čísla zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 22,1 % a snímka Privátne bankovníctvo na Jednotke RTVS dosiahla podiel na trhu 3,9 %. Záverečnú šiestu časť napínavého vyraďovacieho SuperVýberu si nenechalo ujsť celkovo 601-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.
Druhé miesto v nedeľnom rebríčku sledovanosti patrilo v cieľovej skupine 12-54 relácii Počasie, ktorá dosiahla rating 9,2 % a trhový podiel 26,4 %. Aktuálne informácie o počasí si na Markíze pozrelo 525-tisíc divákov starších ako 12 rokov.
Jednoznačne najsledovanejšou politickou diskusiou uplynulého týždňa sa v cieľovej skupine 12-54 stala relácia Na telo. Včerajšie vydanie, v ktorom moderátor Michal Kovačič privítal ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO) a podpredsedu Smeru-SD Petra Žigu, dosiahlo skvelý rating 5,8 % a trhový podiel 25,7 %. Zaujímavú debatu o témach, ktoré aktuálne hýbu Slovenskom si nenechalo ujsť 368-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA