3. 5. 2020

Štartuje multimediálna spravodajská platforma CNN Prima News

Štartuje multimediálna spravodajská platforma
 CNN Prima News

Multimediálna spravodajská platforma CNN Prima News začne v Česku vysielať 3. mája o 18.55 h. Ako prvé diváci uvidia Hlavné správy s novou moderátorskou dvojicou, informovali vo štvrtok české médiá s odvolaním sa na virtuálnu tlačovú konferenciu Primy.
"Presne o 18.55 h odštartujeme CNN Prima News s hodinovou spravodajskou reláciou v novom štúdiu s názvom Hlavné správy, kde sa predstaví nová moderátorská dvojica Markéta Dobiášová a Pavol Štrunc. Nasleduje Šport a naň nadväzuje nová relácia Showtime s Evou Perkausovou. Televízny kanál CNN Prima News potom ponúkne od pondelka od 06.00 h ráno v premiére 19 relácií denne," uviedol generálny riaditeľ televízie Marek Singer.
Obsah CNN Prima News nebude preberaný z americkej CNN, česká redakcia bude vytvárať vlastné reportáže, píše portál Novinky.cz. Zahraničné správy CNN budú len doplnkom.
Kanál CNN Prima News ponúkne sedem dní v týždni spravodajský servis s globálnym presahom. Naplní ho 30 relácií a viac ako 40 moderátorov. Jeden z nich, Libor Bouček, sa pochválil dvojpodlažným spravodajským štúdiom, ktoré je údajne jedno z najväčších na svete a je vybavené najmodernejšou technikou.
CNN Prima NEWS funguje na základe zmluvy s divíziou CNN International Commercial (CNNIC), ktorá poskytuje licenciu na používanie značky CNN a prístup k obsahu a tvorbe programu v rámci celého portfólia CNN, uviedol portál Echo24.
FTV Prima získala licenciu na prevádzkovanie komerčného televízneho vysielania už v roku 1992, stala sa tak prvou súkromnú českú televíziou. Pravidelné vysielanie spustila v júni 1993. Odvtedy viackrát zmenila majiteľa. V súčasnosti prevádzkuje okrem hlavnej stanice Prima tiež kanály Cool, Love, Krimi, Zoom, Max a Comedy Central.

Copyright © TASR 2020