26. 6. 2020

Zastrašovanie novinárov treba starostlivo prešetriť


Zastrašovanie novinárov treba 

starostlivo prešetriť

Náboje v schránke novinárov sú neprijateľné veci pre demokratickú krajinu, ktoré treba starostlivo prešetriť. Pre agentúru SITA to povedal člen Tlačovo-digitálnej rady SR Pavol Múdry. Reagoval tak na informácie, že investigatívny reportér portálu Aktuality.sk Peter Sabo si vo štvrtok 25. júna našiel v schránke náboj do pištole. Sabo písal o drogovom podsvetí v Seredi, o dépeháčkaroch z južného Slovenska, o kauze Dobytkár a ďalších. Prípadom náboja sa zaoberá aj polícia.
„Pre demokratickú krajinu sú takéto veci neprijateľné. Zastrašovanie novinárov treba starostlivo prešetriť,” povedal Múdry.
Podľa šéfredaktora portálu Petra Bárdyho Sabo písal o drogovom podsvetí v Seredi, o kauzách spájaných s exministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, o dépeháčkaroch z južného Slovenska, o kauze Dobytkár, analyzuje tzv. Kočnerovu knižnicu, píše o kauzách súvisiacich s dostavbou elektrárne Mochovce a podobne. „Veľmi by som chcel veriť, že to bol vtip nejakého dieťaťa, ale po skúsenosti spred vyše dvoch rokov viem, že ak to nie je vtip, tak to môže zabíjať,“ napísal.
Pre portál Aktuality.sk písal aj ján Kuciak, ktorého s jeho snúbenicou zavraždili vo februári 2018.
Prípadom sa začala zaoberať aj polícia. „Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudem špecifikovať. V danej veci prebieha vyšetrovanie, zatiaľ však podrobnosti zverejňovať nebudeme," povedal policajný prezident Milan Lučanský. O prípade informovali aj ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.