4. 8. 2020

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS


Spoločnosť UPC Broadband Slovakia evidovala ku koncu júna rast počtu zákazníkov. Ako doplnil generálny riaditeľ Martin Miller, spoločnosť napriek koronakríze dosiahla v druhom štvrťroku solídne výsledky. "Vďaka pokračujúcemu skvalitňovaniu služieb a zákazníckeho servisu sa nám podarilo dosiahnuť rast predaja vo všetkých segmentoch," povedal Miller.
Na konci júna dosiahla firma celkovo 401 100 digitálnych služieb, čo je medziročne o 7 000 služieb viac. Počet zákazníkov internetových služieb UPC vzrástol o takmer štyritisíc na 142 200. Pokračujúce investície do expanzie siete umožnili na konci júna nárast počtu domácností, ktoré sú pripojené na širokopásmovú sieť UPC v SR, a to medziročne o 5 000 na celkovo 621 400 domácností. V segmente televíznych služieb je to rast o 800 na 170 900 služieb. Počet užívateľov telefónnych služieb sa zvýšil o 2 300 na 88 000.
Účtovná závierka firmy za rok 2019 zatiaľ nie je zverejnená, no za rok 2018 vykázala stratu 6,65 mil. eur, ktorú medziročne znížila o 10 %. Tržby za rok 2018 jej narástli o 4 % na 49,08 mil. eur.
Spoločnosť UPC patrí medzi najväčších poskytovateľov TV, internetových a telefónnych služieb na Slovensku. Do obchodného registra SR bola firma zapísaná koncom roka 2005. Je súčasťou spoločnosti Liberty Global. 





©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Spoločnosť Towercom, a.s., ktorá pre RTVS zabezpečuje rozhlasové vysielanie prostredníctvom terestriálnej siete v pásme VKV, pristupuje po dohode s verejnoprávnym vysielateľom ku obnove vysielacej technológie na dvoch významných lokalitách – v Banskej Štiavnici a v Trebišove.
Obnovu technológie nie je možné zabezpečiť bez odstávky vysielania. Spoločnosť Towercom, a.s. vynaloží maximálne úsilie, aby odstávka verejnoprávneho vysielania z týchto kót bola skrátená na minimum.
Po dohode s RTVS bolo pripravené vysielanie z náhradného anténneho systému, a to vždy po 18-tej h., keď sa ukončia denné práce na stožiari. Vysielanie, ktoré je prevádzkované na rovnakých frekvenciách, ale so zníženým výkonom, bude dostupné pre väčšinu poslucháčov v uvedenej oblasti.
Obe odstávky sa začnú naraz 10.augusta o 9-tej hodine.
Náročnosť nevyhnutných úprav si vyžiada 7-10 pracovných dní.
Ďalšou možnosťou, ako môžu poslucháči v danom období prijímať rozhlasový signál RTVS, je preladenie na inú frekvenciu rovnakej programovej služby, ktorá môže byť v danej lokalite dostupná.


Odstavené budú :
FM vysielač TREBIŠOV
Rádio Regina 89,2 MHz
Rádio Devin 99,7 MHz
Rádio _FM 101,3 MHz
Rádio Patria 106,7 MHz
FM vysielač Banská Štiavnica
Rádio Slovensko 99,0 MHz
Rádio Devín 102,6 MHz
Za trpezlivosť a akceptovanie nevyhnutnej výluky vo vysielaní všetkým poslucháčom vopred ďakujeme a tešíme sa, že budú aj naďalej prežívať príjemný čas v spoločnosti programových služieb Slovenského rozhlasu.