6. 11. 2020

Historicky najlepšia sledovanosť Televízie TA3 aj návštevnosti webu

 Historicky najlepšia sledovanosť 

Televízie TA3 aj návštevnosti webu

 

Televízia TA3 má za sebou mimoriadne úspešný mesiac. V októbri zaznamenala niekoľko rekordov sledovanosti, pričom ide o druhý najúspešnejší mesiac v histórii televízie od začiatku peoplemetrového merania.

Medzi top najsledovanejšie relácie sa v októbri zaradil formát V politike (nedeľa 25. 10.), ktorý si zaplo viac ako 700 tis. divákov starších ako 12 rokov a tlačová beseda Ústredného krízového štábu (štvrtok 22.10., 770 tis. divákov).

Práve vo štvrtok 22.10. dosiahla televízia TA3 vysoký celodenný podiel takmer 10 %, čo je druhý najvyšší výsledok v histórii.

Tretím najlepším dňom z hľadiska sledovanosti bola sobota 31.10. s podielom takmer 9 %. Počas celého dňa TA3 informovala najmä o prvom kole plošného testovania. Vysielanie televízie si zaplo viac ako 1 mil. 600 tis. divákov a v tento deň bola televízia TA3 takmer 7 a pol hodiny jednotkou na trhu.

Jedinečný úspech má aj web TA3.com. Takmer 5 miliónov zobrazení v 44. týždni znamená prvenstvo vo svojej doterajšej histórii. Počet reálnych užívateľov webu TA3 za týždeň dosiahol 1 milión. Celkovo v októbri navštívilo portál www.ta3.com 1,3 mil. užívateľov a mal 12 mil. PV.

Televízia TA3 zrealizovala v mesiaci október niekoľko programových zmien. Upravila dramaturgiu spravodajských blokov - tradičný formát správ sa rozšíril o tematický blok, v ktorom sa rozoberá vždy aktuálne hlavná téma dňa. Divák má k dispozícii nielen základné informácie, ale aj rozsiahlejšiu analýzu, komentár či diskusiu dotknutých strán.

Počas uplynulých dní tvorili tematické bloky takmer väčšinu vysielacieho priestoru. Či už to bolo prvé kolo plošného testovania (31.10.-1.11.), alebo americké prezidentské voľby (3.-4.11.).

Novinkou sú aj dlhšie moderované štúdiá priamo z Národnej rady SR. Redaktorky Lenka Ježová a Hana Kostelníková si počas rokovaní parlamentu pozývajú hostí-poslancov k aktuálnym témam.

Ďalšou programovou novinkou televízie je relácia Za oponou. Tento formát prináša diskusiu a pohľad politológov, komentátorov a marketérov na udalosti posledného týždňa. Reláciu moderuje politická redaktorka a moderátorka TA3 Hana Kostelníková a dramaturgicky sa na nej podieľa odborník na politický marketing Radovan Choleva. Programovú novinku TA3 si môžete pozrieť v premiére každú sobotu o 20:00 hod. alebo v archíve na webe TA3.com.

Televízia TA3 pripravuje do konca roka ešte ďalšie nové publicistické formáty so zameraním na politiku a spoločnosť. Bližšie informácie zverejníme čoskoro.