2. 11. 2020

V RTVS sa počas uplynulého víkendu otestovalo takmer 2700 ľudí z oblasti kultúry a médií

 V RTVS sa počas uplynulého víkendu otestovalo

 takmer 2700 ľudí z oblasti kultúry a médií


RTVS v spolupráci s Ministerstvom obrany SR a po dohode Ministerstvom kultúry SR zriadila počas uplynulého víkendu v areáli STV v Mlynskej doline v Bratislave 3 odberné miesta určené prioritne pre testovanie zamestnancov z oblasti kultúry a médií. Testovania v RTVS sa zúčastnilo takmer 2700 ľudí, z čoho v 10 prípadoch bolo potvrdené ochorenie COVID-19. Na operácii sa logisticky podieľala RTVS v spolupráci s Ministerstvom obrany SR, ako dobrovoľníčka sa plošného testovania na jednom z odberných miest v RTVS zúčastnila aj ministerka kultúry SR Natália Milanová.

„Som rád, že RTVS aktívne participovala na plošnom testovaní a k jeho úspechu prispela nielen poskytnutím priestorov, ale aj logistickým a personálnym zabezpečením operácie. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým zamestnancom RTVS, ktorí sa na víkendovom testovaní v areáli RTVS podieľali organizačne a taktiež aj ako dobrovoľníci,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

RTVS spríjemnila ľuďom čakanie na testovanie aj živými koncertami slovenských hudobníkov. V sobotu sa na odbernom mieste pred výškovou budovou televízie predstavili jazzoví hudobníci Boris Lenko (akordeón), Jozef Lupták (violončelo), Radovan Tariška (saxofón), Nikolaj Nikitin (saxofón), Martin Valihora (bicie), Luboš Šrámek (klávesy), Juraj Griglák (basová gitara) a Dorota Nvotová (klávesy a spev). V nedeľu spríjemnilo atmosféru na jednom z odberných miest v areáli RTVS hudobné zoskupenie Electric Sabina so spevákom Samuelom Hošekom.

„V rámci testovania v areáli RTVS, ktorá je kultúrnou inštitúciou, sme sa snažili vytvoriť aj kultúrny priestor pre vystúpenia umelcov. Hudobníci nielen vytvárali dobrú atmosféru, ale zároveň aj šírili spoločenské poslanie kultúry, ktoré je v týchto časoch ešte výraznejšie,“ priblížil zámer koncertov riaditeľ Sekcie programových služieb STV Anton Šulík.

Počas víkendu priniesla RTVS divákom a poslucháčom okrem pravidelných diskusných relácií aj mimoriadne spravodajské bloky o celoplošnom testovaní. V televíznom vysielaní v sobotu o 12.00 h. a 15.30 h. a v nedeľu o 15.50 h. V rozhlasovom vysielaní prinášala divákom aktuálne informácie počas celého víkendu 24 hodín denne. V pondelok 2. novembra ponúkne RTVS o 20.30 h. divákom Jednotky Mimoriadne Správy a komentáre s moderátorkou Simonou Simanovou k výsledkom celoplošného testovania.