3. 11. 2020

RTVS prinesie aktuálne informácie o prezidentských voľbách v USA v mimoriadnom spravodajstve

 RTVS prinesie aktuálne informácie o prezidentských voľbách

 v USA v mimoriadnom spravodajstve


RTVS bude počas utorka a stredy (3.-4. novembra) prinášať divákom aktuálne správy z prezidentských volieb v USA v mimoriadnom spravodajstve. Téme sa bude venovať v Mimoriadnych správach počas dňa, v Správach o 19.00 h. a tiež v mimoriadnych Správach a komentároch o 22.00 h. na Jednotke.

V utorok 3. novembra v Mimoriadnych správach o 15.30 h. privíta moderátor Matúš v Havlík v štúdiu slovenského novinára, spisovateľa, dokumentaristu a cestovateľa, žijúceho v americkej Kalifornii, Martina Rajeca, ktorý je zároveň dlhoročným spravodajcom RTVS v USA. Okrem toho prinesie RTVS divákom aj živé vstupy priamo z USA, reportáže o prezidentských kandidátoch a aktuálne správy z volebných miestností.

V utorkovom večernom spravodajstve o 19.00 h. sa divákom opäť prihovorí v živom vstupe priamo z USA redaktor Štefan Hudec. Aktuálne správy naživo zhodnotí aj politológ a analytik Gilbert Futó.V reportážach sa RTVS bude venovať aj aktuálnej situácii v USA a zahraničnej politike.

V mimoriadnych Správach a komentároch o 22.00 h. privíta moderátor Viliam Hauzer v štúdiu opäť Martina Rajeca a tiež českého politika a politológa Jakuba Lepša. V relácii sa budú venovať volebnému systému v USA, politickej kampani a predvolebným debatám.

V stredu 4. novembra bude hosťom v štúdiu Ranných správ o 7.30 h. analytik Martin Reguli a RTVS prinesie divákom opäť aj živý vstup priamo z USA.

V Mimoriadnych správach o 15.30 h. sa moderátor Marek Kušnier bude rozprávať aj s politológom Erikom Lášticom. RTVS prinesie divákom okrem živých vstupov aj reportáž z volebnej noci v USA, priebežné výsledky a reakcie slovenských politikov a zo zahraničia.

Stredajšie večerné Správy o 19.00 h. sa budú v rámci prezidentských volieb v USA venovať aktuálnej situácii a zaujímavostiam, analýzam, reakciám zo Slovenska a zahraničia a divákom opäť prinesú aj živý vstup.

V Mimoriadnych správach a komentároch o 22.00 h. sa moderátor Viliam Hauzer bude okrem iných v štúdiu rozprávať aj s dekanom Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB Branislavom Kováčikom.

Téma prezidentských volieb v USA bude rezonovať aj v diskusnej relácii Do kríža v stredu 4. novembra o 21.55 h. na Dvojke. Moderátor Jaroslav Daniška privíta v štúdiu amerického kazateľa Daniela Jonesa, ktorý od roku 1992 žije na Slovensku, advokáta Rogera Kisku, ktorý momentálne pôsobí v Londýne a Martina Rajeca.

Mimoriadne spravodajské relácie diváci môžu pozrieť aj prostredníctvom streamu na webe rtvs.sk a Facebooku Správy RTVS.