1. 11. 2020

Vznikol nový internetový denník Štandard. Majiteľom je Peter Núnez

 Vznikol nový internetový denník Štandard 

Majiteľom je Peter Núnez 

Dňa 1. novembra 2020 vznikol nový internetový denník Štandard. Názov webstránky je www.dennikStandard.sk. Ambíciou Štandardu je vyvážiť silné postavenie liberálnych denníkov a portálov. Médium je plnoformátové, bude ponúkať aktuálne spravodajstvo, od politiky po kultúru a šport, aktualizované niekoľkokrát za hodinu, vlastné analytické texty, rozhovory, podcasty, reportáže, investigatívu aj komentáre, každý deň, sedem dní v týždni.

Šéfredaktorom Štandardu je Jaroslav Daniška, zástupcami šéfredaktora Jozef Hajko a Peter Števkov. K stálym autorom nového média budú patriť Vladimír Palko, Martin Leidenfrost či investigatívna reportérka Veronika Šmiralová, či renomovaný fotograf Matúš Zajac, redakciu tvorí dvadsiatka autorov, ďalšie tri desiatky autorov budú spolupracovať externe.

Štandard bude prinášať spravodajstvo, analýzy či reportáže z rôznych krajín sveta, texty z ruštiny, čínštiny, rovnako ako nemčiny, francúzštiny či angličtiny budú spracovávať redaktori priamo v médiu. Štandard nebude odkázaný na filtre a správy zahraničných agentúr. V podstatne vyššej miere bude pokrývať dianie v strednej Európe, obzvlášť v Maďarsku a Poľsku. Sesterským médiom Štandardu v Česku je portál Echo24. Jediným majiteľom Štandardu je Peter Núnez.

Štandard začína ako otvorené a nespoplatnené médium. V budúcnosti plánuje prejsť na spoplatnený obsah, k ďalším plánom patrí vydávanie kníh, printového mesačníka a videoobsah v televíznej kvalite. Motto Štandardu je Pevný bod vo svete informácií.