7. 12. 2020

SLOVAK MEDIA NEWS

 SLOVAK MEDIA NEWS

Podnikateľ z Nitry Norbert B. chcel, aby ľudia z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sledovali novinárov Moniku Tódovú a Štefana Hríba a advokáta Daniela Lipšica. Vo svojej výpovedi z 11. novembra to uviedol vtedajší riaditeľ KÚFS Ľudovít M., ktorý polícii opisoval, ako sa Norbert B. stretával so špičkami polície a prideľoval im úlohy. Informuje o tom Denník N.

„Na jeseň 2017 na tomto stretnutí ma Noro požiadal, či by som nezabezpečil sledovanie novinárov a politikov vo vzťahu k nejakým informáciám, ktoré potrebovali,“ vypovedal Ľudovít M. Stretnutie bolo podľa neho v pivnici vinárstva Radošina, ktoré vlastní Norbert B. Takéto schôdzky boli podľa Ľudovíta M. aj v rokoch 2015 a 2016 a zúčastňoval sa na nich okrem hostiteľa Norberta B. aj policajný prezident Tibor G. a ľudia z vedenia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter H., Róbert K. či Bernard S. „Potom tam chodil vždy Dušan K. a Robert Kaliňák,“ vypovedá bývalý šéf finančnej kriminálky o stretnutiach k ukončeniu roka, na ktorých vraj minister Kaliňák zvykol tejto partii ďakovať „za prácu“.

 

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.