19. 5. 2021

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS

 

Amazon Near Deal To Acquire MGM? – Deadline 

Americká spoločnosť Amazon údajne rokuje o kúpe MGM Studios za 9 miliárd dolárov. MGM Holdings, ktorá je materskou spoločnosťou jedných z najznámejších hollywoodskych štúdií podľa medializovaných správ údajne skúma predaj od konca minulého roka. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že ani jedna zo spoločností preň zatiaľ dané informácie nekomentovala.
Kúpa MGM Studios by pre Amazon znamenala značný posun pre jeho streamovaciu službu Prime, keďže by dostala prístup k rozsiahlemu katalógu, ktorý obsahuje ikonické tituly ako Ben-Hur (1959) alebo Čarodejník z krajiny Oz (1939) či sériu filmov o Jamesovi Bondovi a seriál Príbeh služobníčky (2017).
Správy o rokovaniach prišli niekoľko hodín po tom, ako telekomunikačná spoločnosť AT&T zverejnila dosiahnutie dohody o spojení jej mediálnej divízie WarnerMedia, pod ktorú patria napríklad televízna sieť HBO a štúdiá Warner Bros, s mediálnou spoločnosťou Discovery.

 ©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 

 O dezinformacji w sieci na Widoku



Novou šéfkou expertného tímu Európskej služby pre vonkajšiu činnosť (ESVČ) zameraného na zber a analýzu informácií o ruských dezinformačných kampaniach sa stala poľská odborníčka na dezinformácie a strategickú komunikáciu Martyna Bildziukiewiczová. Agentúru PAP o tom v utorok informoval hovorca Európskej komisie Peter Stano.
Expertná skupina East StratCom Task Force, ktorá je súčasťou ESVČ, bola založená v roku 2015 v reakcii na falošné správy šíriace sa zo strany Ruska po jeho anexii ukrajinského Krymského polostrova. Jej hlavnou úlohou je hľadať dezinformačné naratívy a ako protiopatrenie vytvárať informačné kampane.
Bildziukiewiczová pôsobila predtým v tejto skupine, ktorú teraz povedie, ako jedna z celkových 16 expertov. V minulosti pracovala aj ako hovorkyňa Stáleho zastúpenia Poľska pri EÚ.

 

Copyright © TASR 2021